Ahhh! Vår i hagen, sofagruppen er innviet :)

Delvis reklame: Jeg har fått sofaen av produsenten

Til min store glede så har vi  hatt knakende flott vær i noen dager, og nå pipler det opp i bedene (som dere kan se noe av i videoen jeg la ut på fredag). Men, hage er jo ikke bare bed, hage er også uterom og møbler og i går ble min kjære hagesofa vasket og putene bært ut. Der skal de ligge frem til høsten, praktisk med puter som tåler norsk vær! (De grå hovedputene, pynteputene bærer jeg inn).

Og med noen løkblomster på bordet så ble lykken komplett 😀

Sofagruppa er fra Sundays design, og jeg har fått hele møblementet av produsenten, mot omtale.
– Blomstene på bordet er våriris, rutelilje og stemor. Alle tåler noen grader minus, se her for flere blomster som tåler frost. 
– Blomstene står oppi noen kjempefine småkrukker som jeg har lånt på mitt lokale hagesenter Hageland Nordstrand. (Jeg hadde krukkene med på en styling tidligere i uken og fikk lyst til å vise dere de også). Nordstrand Hageland har forresten 50 % på alle fjorårets utekrukker nå. Jeg har ikke rukket å se på utvalget men det pleier å være noen kupp å finne! 

vaarblomst-1

vaarblomst-3
vaarblomst-2

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Kjekt med årets første uteliv etter vinteren. Fine krukker med vårblomster.

  Ha en fortsatt fin søndag!

 2. Vi har ikke kommet like langt men hagebenken er vasket og klar :-)) Ellers så kryper denne damen mere rundt enn hun sitter så.. Ha en flott søndag i solen!

 3. Hei!

  Kom tilfeldigvis over bloggen din en gang jeg kikket på georginer. Jeg prøver meg her i tilfelle du har lyst til å gi meg litt tips til hagen: Har tenkt å lage en «vegg» som gir litt ly til uteplassen under verandaen. Tenkte å sette opp for eksempel armeringsnett festet til ytterkant av verandaen og la eføy vokse oppover denne. Denne vil stå i solen så godt som hele dagen. Er eføy passende? Vintergrønn? Vil det kunne gå å ha en klatrerose eller lignende sammen med eføy, eller vil de drukne i eføyen?

  Blir veldig takknemlig for svar 🙂

  Med vennlig hilsen
  Anita

  • hei. eføy er ikke så godt egnet for solrik plassering, den trives best i halvskygge. Dessuten liker den ikke å klatre på armeringsnett, den har en annen type klatreføtter. Det går, men du må påregne endel binding. Du kan godt mikse inn klematis og roser om du vil, bare pass på at eføyen ikke tar over bedet (Den har veldig pågående rotnett). om det blir for mye eføygrener så er jo de greie å klippe vekk.

 4. Takk for svar! Har du forslag til noe annet vintergrønt som kan klatre på armeringsnett i sola? (Bor utenfor Drammen)

  • Dessverre er det ikke så mange vintergrønne klatreplanter som vil bo i norsk klima. Det kan være at den vintergrønne kaprifolen (en bestemt art som er vintergrønn) kan takle Drammen, men jeg tviler meget sterkt.

 5. Hmmm, hva med en art som tåler plasseringen, vokser fort og dekker tidlig i sesongen (nettet blir maks 2 m høyt) og som jeg ikke trenger å klippe ned hver høst? Blomstring er bra, hvis jeg først må gi opp vintergrønt…

 6. For en helg det har vært værmessig. Også over hele Norge da gitt. Herlig!

  Skjønner godt du har gjort klar uteplassen slik vår vi har nå her sør. Jeg liker så godt grønnyansene i tekstilene på uteplassen din.

  God ukestart ønskes deg, Anne!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips