Dette har jeg med på dagens sending på God morgen Norge:

Heihei, eller for å være presis – gooood morgen! 🙂 Nå svinser jeg snart ut døren i retning TV2 studioet på Karl Johans gate. Innslaget mitt starter ca kl 9.10 og om du ikke rekker det da så kan du finne det igjen i sånn ca 2/3 inn i reprisesendingen som går fra 10-11.40.

Følg gjerne med på dagen min på Snapchat, om du er der. Du finner meg som moseplassen. Og så drypper det sikker inn litt på Instagram-kontoen også

Tema for dagen er hvordan du kan lage vårlig interiør med grener fra hage og skogbryn, eller butikk om det passer deg best. Jeg har med en rekke grener som jeg har drevet frem blader (og blomsterknopper…. stønn, noen ganger går ikke ting helt som planlagt). Og så har jeg med masse fine vaser, for jeg skal også snakke litt om sesongens vaser.

Underveis i sendingen så vises det bilder jeg har samlet inn fra dere lesere. Her er et galleri med 23 herlige inspirasjonskilder.

Grener:
– Rødhyll (den høyeste av alt jeg har med)
– Alm
– Syrin
– Søtmispel
– Vrihassel. Rødbladet type med navn ‘Red Majestic’
– Plommegrener
– Kirsebærgrener (juks fra butikk)
– Brudespirea
– Hestekastanje, både vanlig og en smalbladet med navn ‘Laciniata’.

Vaser:
PS: Det var ikke mitt valg å ikke si navn på designer og produsent, jeg fikk ikke lov. Men her er listen:
– Trebolle av Njål Wogn-Henriksen i eik. Fant ingen nettside, men du finner den hos Norway Designs. (ND)
– Glassvaser i rutefasong: Ruutu fra Iittala, designet av Ronan and Erwan Bouroullec. Lakserosa og mosegrønn. ND
– Keramikk: Margit Seland. Tre størrelser kanner ND
– Keramikk: Sara Skotte bolle i korallfarge ND
– Brett: Lind DNA tray small. ND
– Marmorvase: My Belle av Excell, designet av Johanna Lissvall
– Glass og messing: Ang vase fra Klong designet av Eva Schildt.
– Glassvase med riller: Lungbyvase i glass, farge blå størrelse 25cm.
– Stor glassvase blå: Coocon fra Holmegaard, i aquamarin
– Stor glassvase gjennomsiktig: Old English hos Holmegaard av Claus Dalby

Verktøy
– Sekatør/hagesaks fra Felco
– Grensaks fra Burgon & Ball (min er utgått modell, har blitt erstattet med videre utvalg)

Vasene er lånt fra:
Holmegaard showroom
Norway Designs. Merket ND i oversikten.
Illums bolighus, House of Oslo.

Oppdatert etter sending: Hei! Jeg har nå lagt til en collage av produktene, håper det gjør det enklere å finne igjen hva jeg viste. Dessverre fikk jeg ikke lov å si hverken designer eller produsent-navn på tv-sendingen (sikkert begrensninger for å forhindre uetisk markedsføring/snikreklame). Jeg synes det er dumt for det er så utrolig irrterende å se inspirasjon uten å kunne agere, menmen, dere som finner veien hit finner det jo iallefall 😉

Håper du likte innslagene (det ble tre gitt!), og at du ble inspirert. Husk å fortsette å dele #juksevår med oss!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

  1. Hei, du, ble sittende å spekulere, hvordan ble det til navnet Moseplassen? Har du like mye mose på plena som jeg?

    • hehe, jeg har ingen plen! Men ja, jeg glemmer støtt og stadig å lage bloggposten om hvordan navnet ble til. Så det må jeg få gjort! For å ta kortversjonen så var det enormt mye mose på taket når vi var på visning, og venninda som var med refererte til mosehuset, som jeg så lot meg inspirere av til moseplassen 🙂

  2. Du er så flink Anne!!! Takk for at du deler din kompetanse om blomster og hage mm, på fb, blogg og på God morgen Norge! Ikke slit deg helt ut da. Skjønner du har begrenset med energi, en kjent sak. Vanskelig å posjonere. Ha en fin dag! fra Mona L.

  3. Jeg skulle så gjerne ha noen ideer til bruk av matrialer til en pergola, og selvfølgelig form og utførelse. Type glass til tak, trematrialer som ser noe slitte ut. Kjenner til et firma som jobber med «rekvedmatrialer»… Ideen er at pergolaen ikke skal se ut som en «bu»,- slik mange gjør her i Norge.. Ønsker tips til beplantning, hurtigvoksende.. ( har hatt dårlig erfaring med humle… TAkk..

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her