Humle, bier og sommerfugler har ankommet, slik mater du de:

Jeg har gått og lurt litt på når humlene mine skulle våkne, og på fredagen dukket altså den første opp. Og så rant det på her med flere humler, bier og en enslig neslesommerfugl! En skikkelig fin helg har det vært med strålende varm sol, og det setter både insektene og jeg pris på kan du vite 😉

Det er foreløpig lite å finne for insektene av mat fra naturens side. Hestehov og starten på gåsunger er vel alt heromkring. Så, det å ha noen gode vårblomster som dukker opp tidlig og bidrar til frokosten er virkelig smart.

Smart for humla, og smart for deg for jeg har ikke møtt den hageeier som ikke blir glad for å ha blomster tidlig i sesongen. Om våren har kommet så langt der du bor at du vil plante til en vårkrukke eller to så har jeg laget en liste med syv humlefavoritter for vårkrukkene her.  Og så kan du jo huske på denne listen med 12 supre vårblomstrende løk med humletekke  når du skal kjøpe løk til høsten.

humlefavoritter-2

humlefavoritter-3

humlefavoritter-4

Bildene viser ovenfra: Rutelilje, perleblomst, krokus og helleborus/julerose. Og jeg har noe å innrømme; alle bildene er fra arkivet. Jeg har litt i overkant mye å gjøre inni datamaskina for tiden, så jeg fikk ikke lov av meg selv å gå ut og fotografere. Men, jeg har altså alle blomstene utenfor her i bed eller krukker, dog ikke akkurat disse 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. her har det også dukket opp både humler, blomsterfluer og sommerfugler denne helgen! Joho! Men så har vi også hatt det ganske godt og varm i solen på dagtid. men om natten er det minusgrader så jeg håper de har et lunt sted å sove?!

  2. Ja, nå har det vært noen fine vårdager. Jeg så to sommerfugler på hestehov og en humle på krokusen i helga. Jeg ble så glad! Ikke bare var det et rekordtidlig vårtegn, men i fjor så jeg bare noen få humler ila hele sommeren. Jeg tok det som et positivt tegn at jeg så humla så tidlig. Håper jeg har rett og at det blir masse humler i år.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her