Juksevår til påske: Gullbusk på tre måter!

Det er så herlig å lage buketter fra hagen! Tidlig på våren er det jo ikke så mye der ute at det blir volum å ta inn, men jeg plukker grener av busker og trær og driver inne. Til påske er det intet som slår gullbusk (forsythia) i å skape stemning.

Gullbusk er en av de som kommer overraskende raskt ut, jeg har opplevd at den går fra bar gren til blomst på fire dager! Så, ta inn en gren og la den gradvis sette påskestemning.

Gullbuskgrenene kan brukes i store gulvvaser og små bordvaser, la deg inspirere av disse tre eksemplene. Pass på at vasen du bruker er ren og gi grenene et rent skår med en skarp hagesaks, og så er det bare å nyte #juksevåren og påskekosen 🙂

gullbusk-bukett-1

Go STOR! Hva med å klippe noen lange grener og sette i en gulvvase som her. Det gir masse til rommet og får garantert både deg og gjester til å smile.

 

påsken-2009

GAMMEL MED KARRAKTER: Om gullbusken ikke beskjæres så kan du etterhvert få slike grener. Selv om de ikke har like mye blomster så veier de opp for det med skulpturell fasong.

gullbusk-bukett-3

Om du TONE NED: Synes gullbusken blir litt voldsomt gul så kan du mikse den med grener med blader. Her har jeg brukt osp. Det gir et ledigere utrykk, med litt mer vårfølelse, men alikevell full påskefest 🙂

Vasen er forresten Finn Schjølls Boblen fra Magnor.

 

– God helg og god påske!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

 1. SÅ utrolig vakkert! Slik gulvvase ønsker jeg meg veldig, også(vet du hvor den er fra?)!

  Og åten grenene svinger seg ut av vasen på blde nr 2 er også nydelig! For en sans du har for form og farge, men samtidig med relativt enkle midler 🙂
  Og jeg har ikke «rukket» å ta inn slike grener iår, til tross for alle dine påminnelser 😉 men til neste år SKAL jeg!

  Gul Forsythia er jo genialt til påske!!

  Hilsen Annette

  • Jeg veit hvor butikken jeg kjøpte den ligger, men det hjelper lite når jeg ikke husker navn. Uansett så hjelper det lite når det er to år siden jegkjøpte de og jeg tok de siste i butikken. Enig i at den er fin billige var de forresten også.. 😀

   Og takk for godord, som alltid Annette!

 2. SÅ utrolig vakkert! Slik gulvvase ønsker jeg meg veldig, også(vet du hvor den er fra?)!

  Og åten grenene svinger seg ut av vasen på blde nr 2 er også nydelig! For en sans du har for form og farge, men samtidig med relativt enkle midler 🙂
  Og jeg har ikke «rukket» å ta inn slike grener iår, til tross for alle dine påminnelser 😉 men til neste år SKAL jeg!

  Gul Forsythia er jo genialt til påske!!

  Hilsen Annette

 3. Så stilig! Go large har jeg sansen for- har en selje i hagen med noen enorme gåsunger- så da gjorde jeg og det, greiner nesten til taket( vasen står riktignok på en kommode) men flott blir det, og ypperlig bakgrunn for lavere vaser med tulipaner,klosterklokker o.a.
  RIKTIG GOD PÅSKE du også.

  • herlig!
   Ja, det er jo bare å klippe inn og fylle på, og kaste ut når de ikke er fine lengre. Ingen vits i å være beskjeden, og deilig å fylle på etter en lang vinter med butikkblomster… 😀

 4. Eg trur eg har sett store glasvasar på Europris for ikkje lenge sidan. Farga glas, skulle sjå ut som gamle flasker.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her