Tulipaner og kastanje i rufsen lekenhet

Disse tre vasene var med meg på God morgen Norge på onsdagen. De er laget av den norske keramikeren Margit Seland og er meget lekre, og godt egnet for #juksevår-grener. Så, når jeg jo først hadde de her så måtte jeg jo leke litt med de… 😉

Her ser du de med noen grener av smalbladet hestekastanje Aesculus hippocastanum ‘Laciniata’ som får de skjønneste hårtufster, og noen forvokste hvite tulipaner som jeg har fjernet bladverket på. Jeg har forresten laget de tulipanene sånn forvokste og slangete med vilje ved å sette de dypt i vann, det gjør nemlig at de vokser fortere.

seland-3

Smalbladet hestekastanje var noe helt nytt for meg frem til jeg fikk disse grenene av Maria (Strandhuset). Hun har mye rart i hagen! Hestekastanje er altså det som de fleste av oss kaller kastanje. (Kastanje er egentlig et annet tre, men den gror nesten ikke i Norge). Hestekastanje er herdig til H5, hvor herdig den smalbladede er veit jeg ikke, det hender det blir dårligere herdighet på slike kultiverte navnsorter.

seland-1
Vasene har jeg lånt fra Norway Designs, som også lånte meg brettet som kommer fra DNA.

Pst: På søndag morgen åpner jeg konkurransen X-faktor. Har du en blogg eller nettsted? Bli med!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her