Informasjon for dagens tv- sending

Heihei 🙂 Her er litt bakgrunnsinformasjon for dagens sending. For de som ikke så på, den handlet om hvordan gjøre det fint ved inngangspartiet (eller balkongen) til våren/påsken. Og jeg snakket om hva man kan pynte med, og hvordan få det til å synge.

Liste over 23 blomster som tåler frost og trives i krukker. Der finner du alle blomstene jeg hadde med på sendingen!
– Slik lager du en kvist-grunnkrans. Ytterligere beskrivelse av den og de ulike påskeharekransene jeg viser på tv kommer, om noen dager. Rakk ikke før sending gitt!
Tips til grener du kan drive.
Hvordan lage islykter med bøtte, ballong eller islyktform

Ellers noe du lurer på så spør i vei i kommentarfeltet! Jeg hadde med noen ulike keramikkkrukker, noen stoff»krukker» jeg har lånt fra Trimm, gamle trekasser (mange hagesenter har slike, spør!). Og sikkert noe jeg har glemt at jeg hadde tenkt å ta med… 😉

inngangsparti--1

inngangsparti-1

Bildene viser inngangsdøra og hagedøra vår.
Det aller mest effektfulle jeg har gjort her er at jeg har løftet krukkene opp på kasser eller andre krukker! Det er så enkelt og akk så effektfullt å bygge i høyden. Om du i tillegg bruker flere små krukker fremfor en stor så får du mye ut av lite.
Ved inngangspartiet står det også en vase med drevne grener i. Akkurat på bildet er det gullbusk, men feks gåseunger er jo lett å finne og tåler fint om det blir skikkelig kaldt også, bare husk å bruke en vase som tåler frost. Så kan man gjerne pynte med egg og annet stæsj man har, og dra på med mye eller lite farger etter smak. Sett gjerne ut en lykt også, enten du går for islykter eller lanterner.

Det andre bildet viser et arrangement ved hagedøren, på terrassen. I tillegg til ymse krukker og blomster og en litt misslykka førstetest på harepuskrans så satt jeg til en stol fra sofagruppen (den fra Sundays Design), med pledd og pute og tekopp, ser det ikke inviterende ut!

paaske-dekorasjon-1

Oppdatert kl 11: Jeg har lagt til bilder fra studio. Dessverre glemte jeg å ta med islyktene, og så rakk jeg ikke over alle nyansene av dekorasjonene, men det kommer altså på bloggen her utover i uken og litt inn i påsken 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

 1. Jeg likte godt arrangementene med den blå døren – vakre farger sammen!

  Og, jo sitteplassen ved inngangen ser veldig inviterende ut! Og faktisk er det noe man ikke bør glemme, det er faktisk ikke sjelden at noen står(!) og venter ved inngangsdøren av en eller annen grunn, og tenk så hyggelig å kunne sette seg ned litt der:-)

  Og masse vakre vårløk:- Og morsomme grenkranser, også -så oppfinnsomt av deg:-)

  HIlsen Annette

  • Takk Annette 🙂 Den blå døren ja, hehe, instant make-over på skammens bakkrok det der 😉 Vi har jo lekablokktrapp og skabbete maling, men duverden så mye blomster kan gjøre for å ta vekk fokuset fra det 😉

  • hehe, jeg snuppet min fra min fars gjemmer, han trodde jeg var nugle småsprø, men ettersom han hadde ti andre gamle kasser stående så var det helt greit 😉

 2. Akkurat det som er sjamerende, synes jeg, du ser likevel at her bor det noen som bryr seg, masse!! Selv om ikke alt er på stell! Fint å pynte for fullt(!) med blomster, selv om man ikke har den dyreste og finest opppussede døren og trappa! Typisk hadde jo vært å si, nei, her ser det så fælt ut, at her gidder jeg ikke gjøre noe! Nei, da – pynt i vei, som om ingenting har skejdd – bra holdning :-))
  (Men du har jo også veldig sansen, da, både når det gjelder form og farge!

  Hilsen Annette

 3. Så fint Anne – Det er en fantastisk glæde både for en selv og alle de som kommer forbi når det ser lækkert og indbydende ud ved Indgangspartiet.

  Tak for Inspirationen

  😉 Karina

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her