Ekorn i hus :)

Men aller først… Har du sett at jeg samler inn hvitveisbuketter? Masse koselige bilder har kommet inn, men jeg vil ha din bukett også! Klikk deg over og bidra :)

Jeg har jo misstenkt det i en stund, men de siste dagene har jeg blitt helt sikker, nå bor det ekorn i ekornhuset :) Veldig koselig!

Har du også lyst til å bygge hus til ekorna dine så finner du arbeidstegninger til dette huset her. Helt vanlige materialer, håndsag og hammer er det eneste du trenger.

Ekorna flytter gjerne flere ganger i løpet av sesongen så det er på ingen måte «for sent» å lage kasse nå. Men, de foretrekker generelt å flytte inn i boliger som har vært ute en stund, så ikke forvent tilslag med det aller første. Heng helst kassen opp i ett tre som står sammen med andre trær eller ved strømlinna slik at ekorna kan komme til og fra boligen uten å gå på bakken.

ekorn-kasse-4

ekorn-kasse-3

ekorn-kasse-2

ekorn-kasse

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Jeg har laget ekornkasse med barnebarna etter din tegning. Den ble hengt opp på hytta i Eggedal i høst. Det blir spennende å følge med om noen flytter inn etterhvert. På det meste har vi hatt fem ekorn på matplassen. Har det noen betydning at kassen henger i et bjerketre? Vennlig hilsen Knut med fam

  2. Tusen takk for ideer og tips! Vi har i sommer laget ekornhuset ditt og hengt det opp i den store eika på hytta i Råde. De hadde bolig i taket på hytta, men mor flyttet barna til extrabolet sitt da barna begynte å falle ut og ned på plattingen foran snuten på hunden vår…. godt han er gammel og litt treg…idag har jeg fått høre fra hytta at tre ekornbarn har flyttet tilbake og inn i huset! Superfint! Jeg ble ganske så glad i de små hærlige ekornbarna!

  3. Hei, jeg har laget ekornkasse, men etter å ha hengt ut noen fuglekasser med umiddelbar innflytting ble jeg litt betenkt. Dersom fugler flytter inn i ekornkassa vil de vel være veldig utsatt for hakkespetten? Er det noe en kan gjøre for at rett dyr flytter inn?

    • Hei :)
      Dyrene flytter inn der de vil, utover å lage ulike boliger som er nær idealet, så er det ikke så mye du kan styre det. Jeg tenker at fuglene foretrekker fuglekasser nettopp fordi de gjerne skjønner at små hull = tryggere. Men ingen garanti.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her