En fugl som logrer! (iallefall nesten)

I dag kom endelig linerla tilbake! Hun har tilbrakt vinteren i syden og jeg er veldig glad for å se henne igjen. Ett fint lite vårtegn, både synet og lyden

Om du tar deg tid til å se litt på hagens flyvende gjester så oppdager du fort at de har sine små egenheter. Linerla for eksempel har en helt egen måte å bevege seg på. Hun (han) går bortover på bakken eller terrassen, og når hun går så vipper hun så fint på halen. Dette har gitt henne navnet vippestjert som brukes av mange. Om hun plutselig oppdager et insekt så får hun det brått travelt og springer bortover terrassen i full fres, fanger insektet, og spankulerer videre glad og fornøyd mens hun «logrer» med halen.

Du ser det vel for deg? Om ikke så får du passe på å se ut vinduet etter en grå, hvit og svart fugl. Kanskje har våren kommet til deg også!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Hei Anne,- flott blogg du har!
    Jeg burde sikker funnet det ut, men jeg jeg vet ikke hvor du bor. Men her hos oss, noen kilometer utenfor Stavern har vi faktisk hatt linerla et par uker allerede og jeg koser meg stadig med å se på det morsomme ganglaget den har. Så virker den så lite redd for oss andre her i hagen,- til og med engelsksetteren Birk gjør det ikke skvetten! Gleder meg til videre lesning fra deg, har ganske nylig begynt å følge deg!

  2. Ja, når linerla kommer er det sommer, synes jeg. Her kom den for ca 14 dager siden, og har vært på besøk hver dag siden. Det er så koselig! Jeg blir like glad hver gang jeg ser den, eller rettere sagt de, for det er flere. Den har så morsomme bevegelser, og har egentlig ikke tenkt på å kalle det logring, men det er jo en flott beskrivelse.

  3. Hei; vi har hytte på trøndelagskysten hvor vi bor det meste av vår- og sommersesongen. Vi har alltid hatt linerle her som har bygget reir på de mest forunderlige steder! Helga 8-11. mai var vi i Asker i konfirmasjon og da vi kom på hytta sent på kvelden 11. mai hadde linerla begynt å bygge reir på trammen mellom noen hagestoler som var stablet sammen (pga av vinden!). Havebordet som stod der var dessuten ‘skiti’ grundig, ned likeså stolene. Dagen etter fjerna jeg naturligvis reiret – det var ikke kommet så langt at det var blitt lagt egg der – og vi kunne umulig ha reir mellom to hagestoler på trammen vår! Siden da er vi blitt hjemsøkt av iallefall den ene av linerla, som fortsettter å ‘skite’ ned bord og stoler samtidig som den prøver å fly inn i vinduet! Vi skjønner at den sikkert speiler seg, men hvor lenge tror du en slik ‘atferd’ vil vedvare? Føler linerla seg snytt fordi reiret er borte? Er vi borte fra hytta noen timer kan vi være sikre på at den har vært på ‘krigsstien’ og også som godt som hver natt når vi sover og der er stille her!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her