Duftende hagebukett!

Solbær er strålende og helt undervurdert i buketter. Den dufter nemlig deilig solbær av solbærbladene, spesielt når de er nyutsprunget. I denne buketten står de sammen med noen gamle pinseliljer, plukket i mine foreldres hage. Om jeg ikke husker feil så er akkurat disse riktig gamle, kanskje fra når min oldemor hadde hagen.

Vårlig og vakkert, eller hva?

Bukett med pinselilje og solbær

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

 1. De var da usedvanlig vakre, de pinseliljene(narcissene)! Skulle vært artig å høre om noen visste navnet å dem..? Har ikke sett akkurat dem før, men de skulle jeg gjerne hatt i hagen!
  Bestilte selv diverse historiske påske/pinseliljer fra gardenliving i høst, men bare noen få har sprunget ut såpass tidlig! Men veldig spennende! (Har i grunnen nesten fått mere sansen for narcisser enn tulianer, for narcisser skal jo komme igjen, og igjen)og særlig gamle sorter, visstnok – det er jo gjerne en grunn til at de har overlevd i så lang tid at de har blitt historiske…! Og dessuten, rådyrene liker dem jo ikke:-) Eller, kombinasjonen av tulipaner og narcisser to er jo uslåelig, har masse tulipaner i hvite og gule toner, også, veldig vårlig og vakkert sammen:-)

  Og god ide med solbærgrenene(har jo selv vært ute og beskåret busken min, og kjent den deilig duften, men ikke tenkt på muligheten av å bruke grenene i buketter:-)

  Hilsen Annette

  • Hei Anette. Du disse har stått i samme hagen i minst 40 år, og trolig betydelig mer enn det, så de er komplett navnløse. Det er jo en teoretisk mulighet for at de hadde et navn en gang, men da måtte du ha spurt farmor eller oldemor, og de døde i forrige århundre 😉

   Men koselig at du likte de!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her