Inngangsparti klar for fest! (og hverdag)

REKLAME

Et pent inngangsparti gjør at man føler seg velkommen. Både som gjest og beboer! Selv har jeg ikke akkurat Norges vakreste inngangsparti. Huset er jo et oppussingsprosjekt og det synes både i maling, ytterdør og ikke minst den flotte lekablokktrappa. Meeen! Velkomstfølelsen lar seg da fikse med noen planter 😉

Jeg er denne måneden betalt gjesteblogger på Plantasjens inspirasjonsblogg Leve med planter og de gav meg en liten utfordring: Hvordan pynte til 17. mai ute. Jeg kunne jo ha dandert festbord eller pyntet opp rundt sofagruppen, men i stedet valgte jeg altså det området som trengte mest hjelp: inngangspartiet. Håper det kan inspirere deg til å gjøre litt ekstra ut av ditt også!

INNGANGSPARTI

17. mai varer jo bare en dag, så her har jeg gått for å lage et vårlig inngangsparti, som så kan løftes litt ekstra på festdagen. Jeg har brukt ulike hvite blomster, og litt av en myk blåfarge som kan passe med dørfargen og knytte denne inn i arrangementet (finere i virkeligheten, fargen ble uheldig på bildene). Dermed får jeg et vakker inngangsparti, som så kan jazze opp akkurat på den store dagen med flaggbåndene og en bukett.

Hadde jeg hatt ett hvitt hus ville jeg nok ha valgt å primært bruke blå blomster, og litt hvitt innimellom, eller kanskje rosa/lilla. Er ikke så glad i røde blomster, jeg synes de blir så ropete, men det er jo smak og behag 🙂

inngangsparti-17mai-4

Jeg har bevisst jobbet med høyder slik at plantene rammer inn døren. Dette skjer jo delvis ved å ha ulike høyder på krukkene, og ulike høyder på plantene, og en vase med grønne grener. Men hovedaktøren er den tredelte krukka som virkelig løfter blomstene opp og gjør at du får de i øyehøyde. Dersom du ikke har mulighet til å henge krukker fra taket så kan du vurdere å montere vegghengte krukker eller en hylle med krukker på.

inngangsparti-17mai-9

Obs, Den hengende krukka er kjøpt på Plantasjen og har ikke hull i bunnen, det betyr at du enten må lage hullene selv, eller passe på at den henger under tak slik at plantene ikke drukner om det blir mye regn. En fiffig ting med at den ikke har hull er at den kan brukes som vase slik jeg gjør med den øverste av de 🙂

Vær oppmerksom på at våt jord veier mye, så du må ha skikkelig oppheng til den fra taket/overbygget/hylleknekten. Og jeg ville ha laget noe annet for å samle de tre kjettingene enn den ringen som følger med, den var det ikke nok hold i (du kan feks redesigne ringen, bare tre den gjennom kjettingen og tvinn).

blomster

Blomstene jeg har brukt: Stemor, snøsløyfe, astilbe, krypfloks og tusenfryd. Alt med unntak av stemoren er flerårige planter som jeg planter ut i bedet når de har blomstret av, så kommer de igjen til neste år 🙂

Du finner mer inspirasjon og tips inne på Leve med planter!.

Og husk å svinge innom 17.mai-tips-samlingen min for å få innspill til å lage til den feteste festen!

inngangsparti-17mai-8

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips