Vårens favorittblomst holder fortsatt stand!

Jeg hadde nylig besøk av en dame som veldig forundret peket på julerosene mine og spurte om det var juleroser (helleborus). For de var jo så mye høyere enn hun husket fra bilder jeg har lagt på bloggen tidligere. Og da slo det meg at jeg jo har glemt å vise de frem etter at de fikk strekt seg!

Mange vårblomster starter sesongen som kortvokste. Det er en veldig smart beskyttelsesmekanisme for frost er lettere å takle når man har korte stilker, og nede ved bakken er det dessuten lunere enn oppe i høyden. De første juleroseknoppene dukket opp allerede i slutten av februar, og medio mars var de første i blomst. Så har det fulgt på utover hele våren. Og ettersom varmen har kommet, har også blomstene vokst i høyden. Nå er de høyeste nesten 50 cm.

Og vidunderlig vakre. Eller hva?

helleborus-hage-6

helleborus-hage-4

helleborus-hage-3

Husk, juleroser/helleborus er ypperlige frokostbuffeter for humlene! Her summer de glade og fete rundt 🙂

helleborus-hage-1

helleborus-hage-5

Les om hvordan dyrke juleroser/helleborus i denne bloggposten

helleborus-hage-2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Nyyyydelige er de! I våres har jeg gått til anskaffelse av 4 ulike typer, og de har vært så fine! Men nå virker de å blomstre av og har begynt å lage frøkapsler. Pleier du å beholde disse? Eller klipper du dem av? Takk for en flott blogg! Den har reddet meg mange ganger som den ferske hageeieren jeg er 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her