Åpning av humlegata, og jeg har humleblomst-vandring!

10659195_10152797299416688_8473115936059701169_n-2På søndag (21. juni) åpner Humlegata! Ta turen innom åpningsfesten (les om den her). Du kan lære om humlene, og ha en flott søndag.

Humlegata er en bit av Sørligata på Tøyen, mellom Tøyen skole og cafe Lyst, ett kvartal syd for Botanisk hage, (genialt å kombinere). Humlegata et lite fristed for både humler og beboere, med smarte plantekasser med humlenes favorittmat. Målet er at humlegata kan være med å skape bevissthet om hvor viktige humlene er blant store og små, gi dere kunnskap, og ikke minst vise frem hva de vil like at man planter i sin egen hage eller balkong.

Som en del av åpningsfesten så  holder jeg på søndagen to humleblomstvandringer, kl 14 og 15. Vi tar en halvtimes tusling mellom blomstene og jeg peker ut blomster og forklarer hva de heter og hvor de vil trives osv. En enkel måte å lære litt om et knippe utvalgte skjønnheter, så det håper jeg mange vil være med på 🙂

 

21797_1047846631896524_1592069331252020063_nHumlegata er drevet av La humla suse. Organisasjonen rommer noen av de mest kunnskapsrike humlefolka vi har i landet, og holder humlevandringer og ymse humlekurs, blant annet et meget populært humlekassekurs hvor man lærer å bygge kasser. De er naturligvis til stede og klare for alskens spørsmål du skulle ha! Du finner nettsidene deres her, og facebooksiden her.

 

Har du ikke mulighet til å komme på Tøyen på søndagen så finner du mye god informasjon på sidene til La humla Suse, og masse plantetips her på Moseplassen. På denne siden finner du alle listene mine over humleplanter. Og her finner du der hvor jeg også har omtalt en og en humlefavoritt.

Sees? 

humle-akeleie-1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her