Oppskrifter med mynte

myntete-1

Mynte har med sin friske skarpe smak en mulighet til å piffe opp mange ulike retter, som feks i is, kake, cupcakes, drikker, supper, fisk og kjøttretter. Best fersk, men for oppskrifter hvor mynten varmebehandles så kan du nok komme unna med å bruke frossen mynte.

I forrige uke delte jeg tips om hvordan lykkes med mynte i krukker. Artikkelen ble svært populær, og i dag følger jeg opp med en samling oppskrifter slik at du kan bruke alle den deilige mynten du dyrker.

Det er en fin miks av raske og noe mer tidkrevende oppskrifter i oversikten. Men den aller enkleste måten å nyttegjøre seg mynten på er å lage myntete. Knip av noen kvister eller blader, legg i en tekanne eller i et glass og hell på kokende vann. La trekke i 5-10 minutter, og vips så har du en forfriskende drikk 😀


Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Takk for spennende oppskrifter som jeg gjerne vil prøve flere av. Men jeg kunne tenkt meg å vite hvilke mynter som er brukt, de er tross alt litt ulike i smak….., eller er det rett og slett slik at det er grønnmynte som menes når mynte står oppført som ingrediens i en rett?

  2. Takk for inspirasjon – skal teste ut noen oppskrifter, tidligere har det kun blitt te av all mynten jeg har i hagen… 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her