Hagesnop-buffet :)

Reklame

Sensommerhagen er raus med søtsakene 🙂 Vi plukker plommer til den store gullmedaljen for tiden, og bringebær, blåbær, jordbær, moreller mm vokser hos oss, eller hos gode venner. Deilig å plukke rett i munnen, eller å samle sammen for en liten smågodt-buffet 🙂

Her har jeg fylt opp de nye krukkene mine fra Iittala. Jeg digger når ting har mange bruksområder! Det er noe veldig tilfredsstillende med å få brukt det jeg har på ulike måter, leke med de og lage nye kombinasjoner. Disse krukkene er definitivt i den sjangeren. Det er altså egentlig krukker med lokk. Når du tar av lokket så blir det en bolle, eller en vase, eller lysholder. Krukkene kan stables slik at du oppnår ulike høyder, og lokket kan brukes som fat.

kastehelmi-krukker-5

Det er rart, men ofte så er design jeg liker laget på 60-tallet. Det er noe med formspråket som tilltaler meg. Renhet og lekenhet på en gang. Så når jeg kom over Kastehelmi serien til Iittala så var jeg ikke så overrasket over å se at den også er startet på 60 tallet. Oiva Toikka designet et sett med tallerkner i 1964, og allerede da var Iittala rause med fargevariasjonene. Siden det har serien lagt på seg med blant annet boller, telys og kakefat, og i år kom det vannglass og disse krukkene.

kastehelmi-krukker-8

Krukkene fås i to ulike høyder, 6 og 11 cm, og i fargene klar, brun og grå.
Glassene rommer 3 dl og fås i klar, lyseblå, brun og grå.

kastehelmi-krukker-4

kastehelmi-krukker-7

Jeg har falt hardt for disse krukkene. For det første så er jo størrelsen på den høye krukken er perfekt for hagebuketter med korte stilker. Men best er nok at de faktisk er så gode som krukker. Det er utrolig kjekt at krukkene er både dekorative og praktiske, og lette å rydde vekk ved at de kan stables i høyden! Mine kommer nok til å bo i kjøleskapet mye av tiden, med syltetøy, kryddersmør og andre godsaker fra hagen 🙂

Les mer om Kastehelmi serien på Iittalas nettside, og følg Iittala på Facebook for inspirerende glassdesign!

Og du, om du fikk lyst på noen slike selv så lodder jeg ut et sett krukker og glass om noen dager. Følg med 🙂

krukker-stablet-1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. De er vældig charmerende med deres dugdråber 🙂
    Jeg fulgte en overgang din blog, men så forsvandt den for mig, og nu er jeg helt glad for at have genfundet dig! Jeg skynder mig at sætte dig på min bloglovin’-liste!
    Hilsner fra Nana

  2. Nydelige glassbeholdere! Du har fått meg til å se dem med nye øyne(for mener jeg har sett det mange ganger før!) 🙂 med innhold i synes jeg mønstret kom helt anderledes frem! Ser duggfriskt ut! Og den muligheten lokket gir til å stable i høyden, skal man virkelig ikke undervurdere! Fikk veldig lyst på dem, kjenner jeg!

    Hilsen Annette

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her