Hestmynte ‘Blaustrumpf’

Jeg kjøpte ny sort hestmynte/ etageblomst (monarda) i fjor og oppdaget akkurat at den har sprunget ut. Har ikke vært så mye ute i hagen de siste tre ukene kan man si, så jeg ble veldig glad når jeg oppdaget den når jeg var ute på jordbærjakt, (og for deg som lurer, jeg er litt bedre, men bare littebitt). Dette er ikke den flotteste hestmynten jeg har sett, jeg synes blomstene er litt små. Men selv om den ikke er den flotteste så er den absolutt vakker, og jeg gleder meg til å se hvordan den utvikler seg fremover når den springer mer ut.

Det finnes mange hestmynter, dette er navnsorten ‘Blaustrumpf’. Les mer om hestmynte her. 

hestmynte-5 hestmynte-4

Som du ser ikke bare jeg som liker etasjeblomstene 😉 Husk, du finner masse flere humleblomster her.

hestmynte-3 hestmynte-2 hestmynte-1

Pst, lurer du litt på hva den lille flyvende hatten er (ja, ikke humla altså). Etasjeblomst har fått navnet sitt for en grunn, det kommer snart en «etasje» til med blomster over!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Så flott hestemynte! Nydelig farge og så fine bilder! Jeg trodde det var et løst blad som hadde havnet oppi blomsten. 😉 Humler er så fine, har en del i hagen. Jeg har sådd hestemynte, men den har ikke blomstret enda. Tror de ble rød eller rosa, blir spennende å se. Fortsatt god bedring! Klem

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her