Flekkhjortetrøst + admiral

Det er overraskende mange sommerfugler i hagen nå! En av blomstene de svirrer rundt er flekkhjortetrøsten, som såvidt har begynt å springe ut.

Flekkhjortetrøst og søstrene hjortetrøst og storhjortetrøst er superdupre planter som er vanlig i handel, men ikke berømt. Jeg liker de godt fordi de kan bli så høye, og så tenker jeg at det jammen ikke gjør noe at de er herdige og trassige heller 😉 Om du synes denne er fin så synes jeg du skal svinge over til blogginnlegget om de ulike hjortetrøstene, de mest herdige av de kan bo nesten hvorsomhelst.

flekkhjortetrost-2J

Forresten. Jeg lurer på å lage en liste med sommerfuglenes absolutte favoritter. Er det interesse for det? Og vil du isåfall bidra med å fortelle meg/oss hvilken blomster som får mest besøk hos deg?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

  1. Jeg må virkelig si «sommerfuglbusk!!! (Buddleia) De er bare helt utrolige! Jeg har tre busker på hytta, og når vi kom ned sist helg, etter ikke å ha vært der på et par uker, så lettet en hel sverm, sikkert 20 stk! På slutten av sommerferien hadde vi en svalestjert på besøk på dem – den holder faktisk til der nede, trives visstnok aller best særlig på kvann, og en type Euphorbia(tror jeg det må være?) , helt nede i strandkanten! (snakket med en sommerfuglekspert om det, som bekreftet det..)For noen år siden hadde vi mange:-)

    Om sommerfuglbusk, fikk også tilbakemelding fra en venninne jeg hadde anbefalt den til, og fikk begsitret sms forleden om at nå satt det 10 stk på samme busk ute hos henne!

    Hilsen Annette

  2. For en god ide med liste over det! Hos meg er det og mere sommerfugler nå enn i sommer..De jeg ser er mest besøkt er kvann, de lilla blomstene på en mynte,erteblomster,fioler og ikke minst jordbørplanter, har et par store ampler av dem i år.. Nydelig bilde!

  3. Ja, men det er utelukkende den gruppen jeg kaller sitronsommerfugler. Dette gjelder også Phlox staudene- de glemte jeg å nevne.Sitronsommerfugl er jo den ordentlig gule men så er det jo noen lysere- ikke ekspert på disse:-)j

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her