Her kan du kjøpe spennende høstløk!

Lysten på en fargerik vår? Nå finner du vårblomstrende løk på alle hagesenterene, og i en rekke nettbutikker. Men er du makelig anlagt og liker å handle fra sofaen, eller det er noe spesielt du leter etter, så kan nettbutikk være et fint alternativ 🙂

Bransjen kaller løk den selger på høsten for høstløk. Det aller meste av denne løken er tulianer og krokus og slikt som blomstrer til våren. Men for eksempel liljene blomstrer først utpå sommeren, og tidløs og høstkrokus først neste høst. Noe løk som feks amaryllys er ment for å drive inne.

Sjøl er jeg storfan av de tidligeste løkene, og da spesielt krokus som både er vakker, nyttig for humler og lett å få igjen fra år til år. Men det er veldig mye å velge i, så her kan du både plante gamle kjenninger og få nye venner.

Er du fersk i hagen så har jeg en god artikkel med mine beste tips for planting av vårblomstrende løk her!

hoestloek-3

NB: Denne oversikten inneholder alle som selger løk på nett, og er kun en oversikt, ikke en anbefaling.  Listen er gjennomgått og oppdatert i 2017

Hageglede
Hageglede er en god gammel bedrift som startet sitt liv som Brummundal frø.

Rom hagemiljø
Serviceminded hagesenter i Tønsberg som i tillegg kjører postordresalg av stauder, frø og løk.

Zimtrade/ Botanisk verden
Stor aktør med stort og bredt utvalg. Vær dog oppmerksom på at de visstnok ikke er flittige til å oppdatere nettbutikken når noe er utsolgt.

Langangen planteskole
Liten spesialist som satser på det litt spesielle.

Garden living
Jeg er litt svak for Garden living… Litt fordi jeg kjenner gutta som driver den, men mest fordi de har så sammenfallende smak med meg at jeg skummelt ofte finner akkurat det jeg drømmer om.

hoestloek-4

På bildene ser du:
– Øverst, hvit perleblomst
– Midt på, ukjent hvit småblomstret krokus
– Nederst: Rutelilje

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Jeg er også veldig svak for Gardenliving! De to som driver firmaet har virkelig en genuin planteinteresse, masse kunnskap og erfaring(de er jo faktisk proffe på ordentlig!), fantastisk hyggelig service, og et sjeldent godt og spennende utvalg, de reiser rundt, bl a i hagenasjonen England, henter inspirasjon og håndplukker både stauder, løk og frø til oss:-)

    Vrkelig et sted jeg anbefaler alle å handle!

    Og løken deres er visstnok i «parkkvalitet», det vil si litt større og kraftigere enn vanlig det kan man også virkelig se selv når man mottar dem!

    Hilsen Annette

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her