Oi! Hva med å ikke selge folk planter de aldri kan lykkes med!

georgine-rosa-1

Jeg fikk akkurat inn et spørsmål fra en leser som lurte på hva hun skulle gjøre med sine nykjøpte ranunkelknoller, og for et par uker siden fikk jeg et lignende spørsmål om georgineknoller.

Sukk. Det er for meg helt håpløst at enkelte butikker fortsatt selger knoller nå! Nei, selv om du skulle få de til 70%, gå fra de! Georginer og ranunkelknoller gir nydelige blomster, men de tåler ikke frost og må derfor bo inne om vinteren. Georgineknoller er på min favorittliste og er relativt enkle å lykkes med i hagen og greie å overvintre (les om det her), ranunkel har jeg ikke prøvd å overvintre, men de skal visst være mer noe mer krevende.

De knollene du kjøper nå ble spadd opp fra jorda i fjor høst, så pakket i små poser og gjort klar for salg. Jo lengre knollene ligger slik, jo mer svekket blir de. Knollene tåler å ligge stund, men ikke i 1,5 år! Det er nemlig det som skjer om du kjøper knoll nå, for du kan ikke plante den nå uten å samtidig vekke den fra vinterdvalen og det blir det bare tull av.

Etter min oppfattning er seneste tidspunkt for å sette slike knoller i juni, etter det blir det for kort sesong for planten. Å selge georgine og ranunkelknoller i september blir som å servere poteter fra 2014 nå…

Så. Vent til våren med å handle georginer og ranunkler, og se gjerne litt stygt på butikker som prøver å selge deg noe du ikke kan lykkes med!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Så enig med deg, bra du tar opp tema! Gikk selv i ranukelfella for noen år siden, når jeg ikke visste bedre… Syns det er flere planter/knoller/løk som selges på høsten som godt kunne vært merket bedre med at de ikke tåler frost. Eller at de ikke ble solgt før på våren!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her