Flekkhjortetrøst- høsthagens juvel

flekkhjortetroest-staude

Jeg har virkelig sans for flekkhjortetrøsten, men blir stadig overasket når jeg har besøk, for av alle mine planter så er dette en av de det alltid blir mest spørsmål om på sensommer og høst.  Rart, for når jeg har blogget om den før så har det ikke skapt så mye engasjement.

Jeg har nok ikke greid ta bilder som viser den fra sin beste side. Men, nå har jeg kavet rundt i hagen i forsøk på å få fanget essensen av plantene,  blant annet med telelinse fra ytterkanten av hagen… hehe. Håper de formidler skjønnheten bedre 🙂

flekkhjortetroest-staude-3

hjortetrost-admiral

Kortfattet fakta: Flekkhjortetrøst, Eupatorium maculatum, er herdig til H5 og blir opp til 200 cm høy, med blomstring i agust-oktober. Trives best i sol, krever ikke noe særbehandling, og er høyt elsket av humler og sommerfugler. Dessverre også populær blant sneglene..

Den har to brødre: Storhjortetrøst og hjortetrøst som begge er mer herdige. Les om alle tre her. Verdt å merke at flekkhjortetrøsten har mørkere stilker enn brødrene sine, og det er stilkene som gjør den ekstra flott i min hage, det gjør at planten er interessant også før blomstring.

 

flekkhjortetroest-staude-2

Flekkhjortetrøst er en gammeldags staude, burde være overkommelig å få fatt i på et bra hagesenter, (til våren, nå er det jo veldig utplukka rundtom). Den kan dessuten såås, jeg fant feks frø hos Impecta, og  Seedaholic. Og så tåler den godt å deles, om du kjenner noen som har en tue i hagen sin 🙂

Husk, jeg er veldig opptatt av at høsthagen kan være akkurat like flott som vår og sommerhagen. Du finner masse flere høstblomstrende skatter på stikkordet høstblomstring, klikk her!

hjortetrost-2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

 1. Jeg elsker også hjortetrøst, Eupatorium! Har mest den vanlige, store, vel Storhjortetrøst?, men også en lavere, og en fylt, og en hvit!(fortsatt litt små ennå, men de vanlige vokser jo kjempefort!)

  De er jo bare fantastiske, hele planten vokser opp løpet av sommeren, mannshøye, og de kommer med sin nydelige gammelrosa farge nå på høsten når det meste annet blomstrer av!

  Ja, virkelig en skatt i hagen:-)) Og jeg tror ikke det finnes en enklere plante å ha med å gjøre(hos meg vokser den i buskfelt, i skråning, osv, ikke engang i ordentlige bed!)

  Så faktisk de hadde flere(den vanlige) i et hagesenter i Oslo før helgen(Hageland, Skajem) og man kan bestille noen litt spesielle hos Gardenliving fortsatt:-)

  http://www.gardenliving.no/cat

  Hilsen Annette

 2. Hei Anne! Lekker lekker! Jeg har et annet spørsmål i forbindelse med hageblogger.blogspot. Forstår det sånn at du fortsatt drifter siden? Jeg våger meg frempå. Jeg la inn et innlegg på fredag som ikke har blitt oppdatert på siden. Innlegget før der igjen står fortsatt der. Jeg oppdaterte innlegget mitt i dag i håp om at det skulle legge seg riktig, men det gjorde det ikke. Litt kjedelig å ikke få inn sine nye innlegg. Har flere opplevd dette? På forhånd takk. Hilsen Jannicke

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her