Vinn frokost til humlene! (og blomster til deg)

Forbrukerombudet definerer dette som reklame

Det kan diskuteres hvorvidt frokost er dagens viktigste måltid for oss mennesker, men det kan ikke diskuteres hvorvidt det er slik for humlene! Når de våkner til våren så er de magre – og gravide, og skal de overleve våren og starte en familie med masse små humlebarn så er det vesentlig at de begynner året på en god måte.

Og her kommer du inn i bildet – du kan tilby frokosten!
Og frokost for humler – jo det er planter som blomstrer tidlig og har mye nektar og pollen.

bieBlomster-4I fjor gikk jeg inn i et samarbeide med Nordic garden, Det norske hageselskap og Norges birøkterlag hvor vi lagde kampanjen Bier elsker blomster.

Det er rett og slett et utvalg av de fineste og nyttigeste frø, knoll og løkblomster, slik at du kan gå rett i stativet og vite at forsyner du deg derifra så får humlene dine den beste maten. (Humlen er en av flere ulike typer bier). Du finner Bier elsker blomster på hagesentere rundt om i landet 🙂

VINN!
Nordic garden har donert 20 pakker med løker fra Bie elsker Blomst kolleksjonen. Alt du trenger å gjøre er å skrive en kommentar her i bloggposten, og/eller på Instagram og Facebook, så trekker jeg fire vinnere  på lørdagen som får fem pakker med tilsammen 65 løk, hver! 

bieBlomster

bieBlomster-5

bieBlomster-2

Bildene viser noen av favorittene, ovenfra
– Prydløk, allium aflutunense 
– Krokus, ‘Jeanne d’Arc
– Perleblomst
– Keiserlilje, Fritillaria imperialis ‘Rubra’

Så. Lag hagen din vakrere og nyttigere. – Plant noen nektar og pollenrike løker som skaper farge og spenning for deg, og mat for de viktige pollinatorene! Les tips for planting av løk her.

Og husk å legge igjen kommentar her, og/eller på Facebook og Instagram for å vinne!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

31 KOMMENTARER

  1. Jegvhar ambisjoner om at vår nyinnflyttede hage skal bli en summende humle- og biehimmel asap, så dette ville være en god starthjelp!!

  2. Jeg har masse humlevennlige planter, men hagen trenger mer som blomstrer tidlig 🙂 Hadde blitt så glad om jeg hadde vunnet 🙂 Elsker mine summende arbeidere 🙂

  3. Humlene begynner gjerne tidlig med krokusene og fortsetter videre med perleblomster. Har mye som de liker i gjennom sesongen

  4. Største vårgleden er når vårløkene fargelegger hagen og de store humledronningene kommer innom på besøk! Forresten heter det humledronninger – eller det bier som har dronninger?

  5. Jeg har fortsatt mye innsekter på blomstrende Cosmos, Dahlia og Bergknapp, nå planlegges våren og noen ekstra pakker med løk hadde vært midt i blinken.

  6. Nå har jeg masse å lese,- har vært på behandling(gikta) og bare hatt tid til litt lesing, så det er en fornøyelse å se gjennom alle dine positive innlegg. Georginene var flotte ennå, selv etter 3 uker borte! Takk for alltid interessante meldinger fra deg,deltar gjerne.Ha en fin dag i det fine høstværet!

  7. Har for første gang i mitt liv egen hage! Altså som jeg eier selv 😉 Stor er den så absolutt ikke, men drømmer om å få litt farger rundt omkring de «kjedelige» staudene som forrige eier har i bedene her. «Vedlikeholdsfri hage» er det visstnok her 😉

  8. Mye damer her. Eldre gubbe her, og humler er jo en snill sak. Har sett at blåknapp (høst) og rødknapp (vår) skal være bra. Ingen har denne, er jo en villblomst. Kanskje du har et tips hvem som har disse? Ha en fortsatt fin dag!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her