Lag en fargegradert krans med høstblader!

Jeg har hatt lyst til å lage denne kransen kjempelenge, men ikke synes jeg skulle ta meg tid. Men nå greide jeg ikke å dy meg lengre… Så jeg håper dere som ikke lengre har blader igjen ute tilgir meg for tregheten, og at alle dere som fortsatt har fine blader blir inspirert til å gjøre noe gøy med de 🙂

Jeg har laget min krans fargegradert. Du kan naturligvis lage en like fin krans med blader i vill miks, eller bare en farge. Feks bare gule lønneblader.

Materialer:
– Halmkrans. Fås kjøpt på hobbybutikker
– Tynn ståltråd. Fås også kjøpt på hobbybutikker
– Ferske blader. Med det mener jeg at de må være myke.

Slik gjør du det: 

bladkrans-diy-7

Dersom du ønsker gradert krans så starter du med å sortere bladene i farger, dermed er det mye enklere å planlegge kransen slik at du får en pen fordeling gjennom hele. Du trenger veldig mange blader..

bladkrans-diy-6

Start med å surre ståltråden en par ganger rundt halmkransen og så feste den ved å surre enden fast i tråden. Så begynner du å feste blader ved å legge de mot halmkransen, og så surre ståltråden over de en par ganger. Start med noen store blader, det er viktig for å få en sømløs avsluttning.

Obs. Bladene krymper noe når de tørker, så bruk raust med blader.

bladkrans-diy-5

Legg på bladene lagvis, og surr rundt. Prøv å legge bladene slik at både halmkrans og ståltråd blir usynlig når kransen er ferdig.

Bruk gjerne litt ulike fasonger på bladene, men prøv å oppnå en taksteinseffekt hvor nye blader ikke dekker over tuppen på forrige blader. Er noen blader veldig lange så kan du godt binde over midt på de som jeg gjør over.

bladkrans-diy-4
Dersom du graderer farger slik som meg så blir det fint om du lar overgangene mellom farger være ganske myke, at du starter med noen orange blader innimellom de gule, og tar med deg noen gule inn i de orange.

bladkrans-diy-2

Når du kommer rundt så løfter du opp de første bladene, og fortsetter å surre rundt nye helt til kransen er tett og jevn.

Og vips er du ferdig! heng opp og nyt 😀

bladkrans-diy

Pst: Har du lyst til å lage andre dekorasjoner? Klikk her så finner du en rekke ulike andre kranser mm med skrittvis forklaring 🙂

 

Oppdatert etter spørsmål: Du kan i grunnen bruke de fleste blader du har rundt deg. Jeg har blant annet brukt: Svartsurbær, villvin, klatrehortensia, plommetre, epletre, hagehortensia, spisslønn, viftelønn, rødbladet vrihassel, rødbladet parykkbusk, blodtopp og alunrot. Og sikkert flere jeg har glemt.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Nydelig ble den. Jeg har ikke laget løvkrans, enda! Her er det nok løv å ta av. Synes løvet er fint når det har mistet fargen også! Ønsker deg en vakker helg!

    • jeg har aldri prøvd meg på å tvinge bladene til å holde fargen så jeg veit ikke om det er mulig eller eventuelt hvordan, jeg synes det er ok at kransen gradvis blir brunere. Når den ikke lengre har sjarme henger jeg opp noe nytt (og gjenbruker halmkransen).

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her