Rosa sløyfe i lyng, slik binder du de!

Rosa sløyfeaksjonen setter fokus på det som lenge var underprioritert, tabubelagt og ensomt. Den gir kunnskap, samler inn til livsviktig forskning og bidrar til samhold. Den har vært, og er, livsviktig rett og slett!

På mange måter er det vel selve innsamlingen som er den viktigste, men jeg tror faktisk at det å snakke om brystkreft, normalisere det tabubelagte, minne folk på å sjekke brystene, og vise de rammede at de ikke står alene også er en viktig del av rosa sløyfe.

Og det er i dette siste jeg kan bidra, ved å vise deg hvordan du kan lage en rosa sløyfe. Fest den på et kort, heng den på en blomsterbukett, pynt bordet med de, sett den på gravstedet eller heng den på ytterdøren!

Disse kransene ser fancy ut, men er slettes ikke vanskelige å lage! De minste og den største tror jeg alle kan få til, den mellomstore krever litt mer tålmodighet. Materialmessig er det heller ikke vanskelig; ståltråd og lyng for de mindre, for den store trenger du i tillegg hønsenetting. Og du kan bruke all slags lyng, både fra butikken og skogen.

Slik binder du kransene:

Nå håper jeg du ble inspirert til å lage dine egne rosa sløyfer! Om du så gjør så er det flott om du vil dele de videre med verdenen, gjerne på Moseplassens facebookside, eller på Instagram (tagg med #rosasløyfe og #moseplassen).

Passer det ikke for deg å lage sløyfe selv så kan du jo uansett dele denne posten eller videoene, eller annet rosa sløyfe-stoff, og bidra til å skape oppmerksomhet på den måten 🙂

rosasloyfe-lyng

Rosa sløyfe drives i Norge av Brystkreftforeningen og Kreftforeningen. I tillegg til å vise støtte og  skape oppmerksomhet er det også er en innsamlingsaksjon. Bidra gjerne ved å gi Rosa sløyfe aksjonen en donasjon 🙂

SaveSave

SaveSave

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her