Solbrud – struttende høstblomst

Solbrud er en en av de absolutt mest fotogene høstblomstrende staudene. Varme kraftige farger, med spennende fargespill, festlig rundt pollenhode med kronblader som skjørt, og innsektstekke slik at den alltid er omsvermet.

I tillegg er det en rimelig herdig plante som kan bo i det meste av Norge. (Herdighetssone H6, det er bare de høyt til nords og høyt til fjells som ikke kan dyrke den). Og den er lite kravstor på stell. Gi den sol og lett fuktig jord, så produserer den enorme mengder med blomster i august-september.

Men på tross av skjønnhet og lite kravstorhet, og at den faktisk har vært i dyrket i Norge i en par hundre år, så er den lite kjent. Den er å få på hagesentere, men du må lete.

Men du er vel enig med meg i at den er verdt å lete etter?

solbrud

solbrud-5

solbrud-4

solbrud-3

Har du lyst på flere tips til vakker høsthage, eller bare ønsker å drømme deg vekk i herlig blomstring så anbefaler jeg:
7 av mine favorittstauder for høst
12 av leserenes favorittstauder for høst

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Hei. Jeg har hatt solbrud i 3-4år, men nå er de ikke kommet opp. Kan det være at gul solhatt fordriver den, for den er det mye av?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her