Stemning med utelys!

For meg handler hage om opplevelser og stemning. Både det du opplever når du er ute i hagen, og det du kan oppleve innenfra. Her i Norge så er vi jo mest inne, spesielt nå utover høst og vinter. Og det er mye vi kan gjøre på balkongen, terrassen og i hagen som gir den interesse også når blomstene dør bort.

Jeg pynter opp fremfor stuevinduene og kjøkkenvinduene med krukker som jeg fyller med mose og vintergrønne grener, jeg henger opp fuglematere og jeg setter ut ut is og glasslykter med lys. Det siste skaper enormt med stemning på kvelden, men er for styrete og dyrt til å være en hverdagsgreie. Helt til jeg fikk meg mine første batterilys forrige måned 🙂

batterilys-4

Jeg har vært veldig skeptisk til batterilys. Når jeg første gang hørte om jukse-kubbelys for noen år siden så trodde jeg at verden var blitt kokko. Men, så har jeg etterhvert sett noen slike lys og forstått at det det slettes ikke er så dumt med lys helt uten brannfare, og som du slipper å gå ut i hagen for å tenne eller slukke. For om du velger rett lys så ser batterilysene veldig koselige ut.

batterilys-7

Det finnes masse ulike batterilys til høyst varierende kvalitet. Disse jeg har er laget av SafeCandle, en seriøs produsent som har bredt utvalg av kvalitetslys både for ute og inne. Jeg har fått lysene av BuyHelse.no, og er rett og slett imponert over hvor fint de lyser!

Jeg har de store utelysene som finnes i tre ulike høyder, samt de mindre lysene. Begge typene er laget for å stå ute i vanlig norsk vintervær. Regn, snø og frost er ikke et problem, men har du mye vind så bør nok lysene settes inn i en lykt slik at de ikke blåser vekk. De store lysene kan ved et enkelt grep programeres slik at de skrur seg på feks kl seks og av igjen kl 11. Dermed slipper du å tenke mer over det, stemningen skaper seg selv. De små lysene har en fiffig fjernkontroll. BuyHelse har også andre lys, både ute og innelys – se kategorien batterilys.

Og ja, disse lysene oppleves faktisk som ekte lys når de står der ute. Lysene lyser med et pent gult lys, og en forsiktig ujevn flimring på lyset gjør at det kjennes levende. Lysene har en sort «veke» i toppen som ikke lyser, lyset kommer fra kroppen på lyset, og det synes jeg er mye finere enn de som har lys i veken. De går på vanlig batteri, og både ledpæren og batterienes levetid er ganske imponerende. (teknisk informasjon i nettbutikken).

lykt-batterilys

Jeg liker å strø mine lys utover terrassegulvet, sette de i grupper på kasser, eller oppover trinnen på trappen. Har du en fin lykt å sette de inn i så gjør de enda mer ut av lysene, feks stående sammen med en krukke lyng på kjøkkentrappa, eller på et lite kafebord ute i hagen. Jeg har rett og slett storkost meg med å lage stemning etter at jeg fikk lysene, og gleder meg til å fortsette utover høst og vinter 🙂

batterilys

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her