20 flotte adventsstaker, med stylingtips!

Nå er det faktisk under to uker til advent 🙂
Enten du er på jakt etter nye adventstaker, eller kunne tenke deg tips til hvordan style opp lysestaker eller egnede beholdere du allerede har i hus så tenker jeg dagens bloggpost vil falle i smak. Jeg har fått låne et utvalg trendy staker hos Hviit.no som jeg har stylet opp, og i tillegg har jeg tittet rundt i nettbutikker og funnet andre spennende alternativ.

Helgen rundt 1. advent komme jeg til å kjøre en uformell konkurranse hvor dere kan dele deres egne adventstaker, så husk å komme tilbake hit da!

Og som du ser. Det er slettes ikke bare adventstaker som kan bli adventstaker! Håper du blir inspirert 🙂

adventsstaker-stylet

adventstaker-test-4

Fire enarma lysestaker

Naturligvis må ikke lysene henge sammen for å kunne være en adventstake. Fire single lysestaker gjør nytten, spesielt om du dekorerer slik at de føles som en enhet. Her har jeg satt tre små blomsterbuketter mellom lysestakene. Jeg har brukt vibernum, brudelslør og equalyptusblader, men du kunne like gjerne brukt tulipan og einer, eller små roser, eller egentlig hva som helst.

Lysestakene på bildet over heter Luster og er designet av StokkeAustad for Menu.

advent-singlestaker

Andre fine enkeltstående lysestaker:
1. Lup Triangle i kobber fra Hay
2. Omaggio lysestaker i sølv fra Kähler.
3. Cone fra Walter
4. Hus fra Madame Stultz

.

adventsstaker-3

Tradisjonell adventstake

Det finnes svært mange flotte adventstaker. De senere årene har det spesielt gått i metall, stort sett i svart eller gull/messing.

På bildet over ser du lysestaken Rektangel. Den er dekorativ i seg selv, men noen kongler løfter den opp ett hakk og gir den mer tilstedeværelse. En lavkledd gren eller en furukvist fungerer også godt til denne staken.

advent-staker

Andre spennende adventstaker:
1. Fira Fra Klong
2. Heima fra Normann Copenhagen
3. Gloria fra Norway Says
4. Cirkle fra Ferm Living (kan henges opp som lysekrone!)

.

adventstaker-test-5

Kopper/glass/skåler med et lys i

Fire glass, skåler, telysholdere eller kopper med et lys og dekor blir til unike små adventstaker. Blomsterskum (oasis) er skrået til og plassert i koppen. Dermed står lysene svært stødig og blomstene er enkle å dandere. Jeg viser hvordan en lager slike dekorasjoner litt senere i uken.

Jeg har brukt Arne Jakobsens nummererte espressokopper, og hvite anemoner. Lysene er mørkegrå og tynne. Tykke lys ville dominert, og de mørke lysene gir kontrast og hjelper til med å løfte frem tallene.

.

adventsstaker-2

Miks og Marmor

Du trenger absolutt ikke ha kliss like lysestaker for å bruke de til et adventstakearrangement! Her er faktisk alle fire lysestakene ulike, men med samme materiale og med like lys og dekor så oppleves de som en enhet. Titt i skapet ditt og slipp kreativiteten fri 🙂

Lysestakene er fra Ferm Living, og de er i årets superhotte materiale marmor. Fordi marmor er et tungt materiale så kan selve lysestaken være liten, og alikevell stå stødig med høye lys i.
Stylet med blåbærlynggrener sprayet med kobberspray, og fairy lights i kobber fra Norgavel. De svarte lysene gjør at lys og lysestake oppleves som en enhet. Du kunne godt brukt hvite lys også, men for denne settingen så det mer luksuriøst ut med de mørke lysene

advent-marmor

Liker du marmor? Jeg har funnet frem fire marmorlysestaker
1. Marbel/wood fra Madam Stoltz
2. Chunk av Andreas Engesvik for Menu
3. Telysholder marmorprint fra Madam Stoltz
4. Nordstjerne adventstake

.

adventsstaker

Telysestaker 

Naturligvis kan du bruke telysestaker til adventstaker! Som med de single lysestakene, her gjelder det å lage en setting hvor de oppleves samlet. Ett triks er å sette de på et brett slik jeg har gjort her, brettet er fylt med mose

Bildet viser flotte  Cell Tea Light fra Tom Dixon, i messing. De selges også i kobber, og det ville nok vært mitt førstevalg fordi kobber er helt magisk med naturmaterialer. Om du bryr deg om trender så er forøvrig kobber det aller hotteste metallet for tiden.

telysestaker-kobber

Og fordi jeg har dilla på kobber for tiden, her er fire flotte telysestaker 🙂
1. Vinter hos fra Ikea
2. Pyramide fra Kremmerhuset
3. Etched Wood Copper fra Tom Dixon
4. Copper Deer fra Kid

 

Er du lysten på mer tips om styling av adventstaker så kan du klikke deg over her, hvor jeg styler en stake på seks ulike vis.

Brannfare:
Jeg ber alle huske på at levende lys alltid innebærer en viss brannfare. Det går fryktelig fort å antenne tørt dekorasjonsmateriale så ha enten trygg avstand mellom det brennbare og lyset, eller forlat aldri rommet med tente lys.

Kommersielle forhold
Jeg er venn med innehaver av Hviit.no og har lånt stakene for fotograferingen.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Nydelig alt sammen, men jeg falt litt for den miks og marmor med sorte lys. Den var elegant! Gleder meg til advent! Ha en fin kveld og takk for alle tips!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her