Samle kongler!

Kongler er en av mine favoritt-materialer for dekorasjoner og veldig i tiden interiør-trendmessig. Det finnes masse ulike typer kongler, med ulike former og størrelser. Så, ta med deg øynene ut på tur i en park, i egen hage, eller i skogen, og samle sammen en pose skatter!

For ja, det er skatter! Jeg synes de er så verdifulle at jeg faktisk ønsker meg kongler til jul. Blir utrolig glad når slekt og venner kommer over artige kongler og samler sammen til meg 🙂

Orekongler
Orekongler

Tips for samling og oppbevaring av kongler:
– Offentlige parker har ofte spennende trær. Dersom du begrenser deg til å plukke på bakken, og ikke tråkker ut i bed ol for å plukke, så kan du fritt plukke kongler. Ja faktisk selv i Botanisk hage på Tøyen, som er en gullgruve. Jeg har ikke spurt de andre botaniske hagene, men det bør være ok så lenge du holder deg til de som har falt ned ligger der det er lov å gå.

– Noen ganger bor det små dyr inne i konglene, disse kan du lett kvitte deg med ved å legge konglene i vann en time.

– Er konglene møkkete så bør de vaskes. Det kan du gjøre ved å først legge de i vann om de er virkelig møkkete, og så spyle de rene under dusjen på badet.

– Jeg liker å tørke konglene før jeg lagrer de. Da kan de legges i tette poser uten å mygle, og de er fine og klare for bruk. Jeg tørker kongler i steikovnen på femti graders varmluft, mye raskere enn lufttørking.

– Tørre kongler kan lagres i årevis. Jeg gjenbruker faktisk kongler fra år til år, de holder seg veldig godt.

Eksempler:
Nedenfor finner du eksempler på noen av de mange fine konglene du kan se etter. Så ut i skogen, skogbryn, bekkedrag, parker, gater og hagen og samle deg en skatt!

furukongle
furukongle
Kongle fra en sypress
Kongle fra en sypress
Tuiakongler!
Tuiakongler!
Lerkekongler
Lerkekongler
Ukjent, trolig en sypress
Ukjent, trolig en sypress
Vanlig grankongle
Vanlig grankongle
Kongle fra en sitkagran
Kongle fra en sitkagran
Bøkhamser, dvs slettes ikke kongler, men fine lell ;)
Bøkhamser, dvs slettes ikke kongler, men fine lell 😉

 

Hva jeg bruker kongler til? Heng på fremover så lover jeg å komme med mange gode ideer! En fin måte å følge med på hva som kommer av nyheter her på Moseplassen er å følge meg på Facebook – klikk her!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  1. Spennende med kongler! Jeg har tenkt å ha et lite fuglematprosjekt med kongler før jul. Men jeg trenger store kongler. Vet du hvor i Oslo man kan finne det? Kanskje jeg også må ta meg en tur til botanisk hage?

  2. Hei, jeg ønsker å lage bordkortholdere av furukongler til bryllupet vårt i september. Kan man finne disse på bakken hele året, eller er det spesielt fint å plukke dem på bestemte tidspunkter? 🙂 på forhånd takk for svar.

    • Det vil vel avhenge litt av hvor mye man bruker. Men jeg veit ikke. Har lurt på det samme selv, kanskje jeg endag får ringt en ovnsekspert eller feier for å få avklart.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her