Borddekking med furu og brudeslør

Til jul liker jeg rødt! Ikke ellers i året, men i jula vil jeg gjerne ha litt rødt rundt om kring. Trenger ikke så mye, og den skal helst være litt mørk/dyp, men litt hører med selv om mine trendy bloggkollegaer gjerne synes rødt er skumle greier 😉

borddekking-julkongle

Her ser dere bordet fra årets julaften, kjapt fotografert like før gjestene kom. Riktig så julete, men om du bytter ut rødt med andre farger så har du et fint bord for nyttår og resten av vinter. Pynten er en miks av furugrener min far har samlet til meg på gården, brudeslør og ulike julekuler. Furu og brudesløret er bare rett og slett lagt rett på duken, brudesløret holder seg like fint en halv dag uten vann, og blir ikke stygt om det tørker mer heller.

borddekking-jul15-2

julaften-borddekking

Serviset har jeg fått av min mor, som kjøpte det i Japan på 60tallet. Glassene er fra Riedel og Holmegaard, bestikket hadde jeg glemt å legge på så det får dere bare tenke ut selv. Serviettene og duken er metervare fra stoffbutikk, om du har en symaskin så er det veldig overkommelig å felle opp en duk.

Serviettringen er rett og slett en tynn furugren som er lagt i sirkel og så surret sammen med tynn ståltråd.

borddekking-jul15

serviett2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Dette var kjempe flott, Anne. Jeg liker også å pynte med ting fra naturen. I morgen skal jeg dekke bord igjen, og da blir det i alle fall kongler.
  Fortsatt god jul til deg. Klem Vivi

 2. Hvis trendy bloggfolk i flokk synes rødt er skummelt,
  så er jeg glad jeg ikke er noen av delene;
  verken trendy eller interiørblogger eller flokkmenneske…

  Tenke selv og mene,
  som han sang, Trond-Viggo…

  🙂

  Bordpyntingen din er kjempelekker!

  Hilsen Britta

  • Hei Britta 🙂 Det er vel ikke nødvendigvis det at de synes det er stygt, men de velger det vekk for sine hjem. Det har vært litt anemisk på fargefronten på interiør lenge nå med veldig kontrolerte paletter i hvit/grå/brun/svart. Selv når man sier man har et fargehjem så er det fortsatt bare snakk om en liten dert her og der. Men, trendene snur nå, så blir det spennende å se om det smitter over på julepyntingen også 🙂

 3. Jeg er en av de som elsker hvitt og naturfargen, selv om jeg ikke har blogg. MEN jeg må alltid ha noen røde innslag i julen. Litt rød pynt her og der, i år har jeg røde julestjerner og røde lys på bordet. Hvor mye rødt eller hva som er rødt kan variere fra år til år, men alltid litt rødt. Jeg synes bordet ditt er nydelig, Anne. Akkurat passe mengde rødt etter min smak.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her