Grønnsisikinvasjon

Noen fugler trives best i flokk. Stooor flokk. Grønnsisiken er en av disse, og den siste måneden har en livlig flokk holdt til i nabolaget. De er ikke her hver dag, men når de sveiper innom så gjør de små fuglene mye ut av seg 🙂

Grønnsisiken holder ofte sammen med grønnfinken. De er ikke vriene å skille når du veit hva du ser etter. Grønnsisiken er betydelig mindre enn grønnfinken, og har tegninger i svart og grått. Du kan se en sisik og fink krangle i bildet like under.

En tanke krevende å fotografere er de, for de er rimelig skvetne og rimelig små, men det ble da noen bilder ut av snikingen med telelinsa 🙂

groennsisik groennsisik-3

Fuglemateren er den minste i Frost-serien som forhandles av Nordic Garden og blant annet selges på Felleskjøpet. Veldig fine å se på og god fungsjon for fuglene, men materen er laget i tre (furu?), og jeg veit at det var litt problemer med første generasjon av disse i fjor da trevirket svellet opp i regnet, veit ikke om årets modell er bedre men håper jo. Anbefaler forøvrig ikke trematere til de som bor på Vestlandet og andre steder med mye regn, da er metall langt å foretrekke.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

 1. Hei, og fortsatt god jul.

  Takk for hyggelig side. Er innom i ny og ne for inspirasjon og motivasjon.

  Det er hyggelig at du skriver litt om FROST-serien. Det er en artig serie matere for småfugler. FROST er designet fra Norge med inspirasjon fra ei fjøslykt ved Nesna Bygdemuseum. Positivt at norsk design kan konkurrere med alle de utenlandske modellene som finnes i markedet. En liten detalj på håndtverket er de gjærede i hjørnene og bruk av metallskruer i bunn for å styrke konstruksjonen. Et godt stykke handverk med fokus på hygiene, tradisjon, funksjonalitet og kvalitet. Ved å kombinere slike egenskaper med enkel teknologi og innvendig fòrbrems, har produktet blitt stadig mer populært i det norske markedet.

  Bor selv på Vestlandet. Her regner det mye. Og så blåser det friskt i tillegg, men bolighusene er laget av ved her også. De klarer seg godt i det fuktige klimaet. Dette skyldes at riktig maling er påført byggene på riktig måte. Altså: Det er behandlingen av treverket som avgjør – ikke at de er laget av tre (furu). De samme gjelder for materne i FROST-serien.

  Produsenten har nå forbedret kvaliteten betraktelig ved at det nå benyttes en ny teknikk som tetter porene i veden før maling. Det benyttes også en annen type maling som egner seg bedre for utendørs bruk. I tillegg påføres det nå flere strøk. Ny sterkere og vannbestandig lim benyttes nå på de nye modellene.

  Den nye behandlingen av treverket forbedrer de hydroskopiske egenskapene til produktet. Alle materne i FROST-serien er etter 2015 blitt mer robuste 🙂 Riktig behandlet trevirke er et fantastisk materiale og ikke dårligere stillet enn jern som ruster eller polyetylen (plast) som brytes ned av UV-stråler.

  Sjekk forresten FROST-seriens nye modell: «STABBUR». Dette er et lite tradisjonelt norsk matbrett for småfugler. Her er det mulighet for å kunne henge meiseboller i hver ende av matbrettet. «STABBUR» er artige og miljøskapende i hagen. De er blitt populære og selger for tiden godt i butikkene.

  Godt nytt år og lykke til videre med bloggen din.

  Med vennlig hilsen

  Lars

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her