Hagerommes fineste naturdekorasjoner!

I ukene fremover tar jeg turen rundt til noen av mine favorittblogger og deler deres mest inspirerende juledekorasjoner med dere. De har alle til felles at de bruker naturmaterialer, ute eller inne.

I forrige uke besøkte vi Fru Pedersens Have, i dag tar vi turen til Inger Marie og hennes blogg Hagerommet. Inger Marie jobbet tidligere som dekoratør i blomsterbutikk, og det synes! Men du, om du ikke er sååå fingernem, ikke la deg stoppe fra å skrolle videre, noen av ideene til Inger Marie er så enkle at alle kan få til lignende, og alt er inspirasjon og glede på høyt nivå 🙂

Og du, om du får lyst på en krans fra Inger Maries hånd så kan du bestille den her.

hagerommet-bolle-kongle

Jeg har lovet dere inspirasjon for hva man kan gjøre med kongler – og her er et knallgodt eksempel! Her har Inger Marie tatt en brun-oasiskule (dvs oasis for tørr dekorasjon) og delt i to. Så har hun hulet ut innsiden av kulen (så kan du fore den med plast eller bolle innvendig for å få den vanntett), og på utsiden har hun hatt en dæsj lim på en og en kongle og dyttet inn, med «bunnen» ut! Se så utrolig gjennomført og lekkert det ble! Bollen under er laget med bjørkebark. Se mer av dekorasjonene hos Hagerommet her. 

hagerommet-bolle-bark

hagerommet-klokkekrans

En av Inger Maries spesialiteter er at hun tar en enkel dekorasjon, og setter inn i en spennende setting. Denne furukransen er virkelig noe av det enkleste du kan binde, men med urskive i betong i midten så blir det en imponerende snakkis. Se mer av dekorasjonen her, inkludert forklaring på hvordan hun støpte urskiven.

hagerommet-lyslykt

Dette er en annen enkel ide, som blir spektakulær. Det er to gamle vinduer som lener seg mot hverandre, og vips har man skapt en enkel lyslykt. Hvite kubbelys, granbar og røde epler, så er julestemningen komplett. Se mer av den snedige dekorasjonen her.

hagerommet-tre

Denne dekorasjonen er nok noe mer krevende å få fin, men trolig ikke så vrient som det ser ut! Jeg ser mange lager små og store hjemmelagede trær, og synes dette var et utrolig artig utrykk. Fin både ute og inne 🙂  Se mer av dekorasjonen her. 

hagerommet-krans

La du merke til de små kronene i forrige bilde, her er de igjen, sammen med to sommerfugler og mose. Ser du hva de er laget av? Jepp – gamle blikkbokser! Utrolig lekkert med rust sammen med naturmaterialer 🙂  Kom tettere på dekorasjonen her. 

hagerommet-hagestemning

Har du en balkong du ser ut på fra stua? Eller litt plass ved inngangspartiet? Lag deg et tablå! Det trenger ikke være så komplisert, litt vintergrønt, noen lys og gjerne litt stæsj som bryter opp litt mot alt det myke grønne. Metall er finfint, men mye annet kan brukes så lenge det tåler frost og fukt.

 

Og med det avslutter jeg fra Hagerommet. Jeg har bare vist frem en liten del av det hun har å by på! Du finner mye mer under Jul kategorien på bloggen hennes. Inger Marie har også en liten nettbutikk med naturlige hudpleieprodukter, og kranser og hjerter. Besøk den her

hagerommet-tabla

Alle bilder tatt av Inger Marie og lånt med tillatelse.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

    • Spør på blomsterbutikker og hobbybutikker. Noen hagesenter har også 🙂

      Men husk å SPØRRE, ikke bare se selv. Spesielt på blomsterbutikken så er oasis noe de garantert har, men ikke stiller ut som salgsvare. Ikke sånn at alle blomsterbutikker vil selge heller (bla fordi den ansatte ikke nødvendigvis veit hva de skal ta eller hvordan slå det inn), men det finner du ikke ut uten å spørre 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her