Julegavetips: Batterilys

Jeg digger å bruke batterilys i hagen. De gir masse stemning med lite innsats og null brannfare. Genial julegave til de som allerede har det meste annet, eller hva? Tidligere var batteridrevet lys noe du måtte lete etter, nå har markedet eksplodert og det er masse å velge i. Om du er lysten på batterilys men litt usikker på hvilken du skal velge så har jeg tre tips:

1. Sjekk klasifiseringen på lysene. Minimum må de jo være merket for å være trygge (lovilge), og så er noen er kun ment for innebruk, andre kan tåle ulike mengder vått vær.

2. Skal du bruke de ute så anbefaler jeg lys med tidsur, dvs at du kan programmere slik at det skrur seg på og av automatisk. Skumringsbryter er også et alternativ men da lyser de jo i unøde på natten. Fjernkontroll høres praktisk ut, men jeg synes det ble styr. Manuell av og på gjør at de ikke blir brukt om de står ute, bare se for deg hvor gøy det er å gå ut lørdagskvelden i kulde og vind for å få av lyset…

3. Utseende: Tenk både på hvordan lyset ser ut i dagslys, og i bruk. Det finnes en rekke ulike stiler med rette eller buklete kanter, hvit eller farget, store eller små. Gå for et som passer din smak. Sjekk om lyset lyser helt ned eller om det er synlige sokkel på de, og om du ønsker naturlig utseende på lyset så er det lurt å se på hvordan det «flikker» (altså at lyset tilsynelatende småblinker slik levende lys gjør), og ikke minst sjekke at lyset har en pen farge. Du får lys hvor det bare er selve kubbelysdelen som lyser, og lys med lys i veken. Jeg foretrekker de med bare lys fra kubbelyset og en svart «veke», men det er smakssak.

batterilys-krukke

Mine lys er fra Safecandle. Jeg fikk et knippe ulike av BuyHelse i høst, og de store utelysene har blitt favoritten. Jeg synes de er pene å se på, og liker godt at de er så store at de kan stå rett på terrassen eller i en krukke med vintergrønt, ingen lykt nødvendig. Videre liker jeg at jeg kan programmere hvor lenge de skal lyse, og så synes jeg det er genialt at jeg enda ikke har måttet bytte batterier på de, selv ikke på det lyset jeg har latt lyse døgnet rundt en måned nå.

(oppdatert: både produsenten og den aktuelle butikken har lagt ned. Posten var sponset av butikken, men ettersom de nå har lagt ned så har jeg fjernet videre referanse til de. Og før du spør: Det finnes pr i dag ikke slike store lys å få tak i, men det er fortsatt produsenter som lager vanlige små kubbelys)

 

batterilys-store

batterilys-hage-2

batterilys-hage

batterilys-hage-3

 

Fuglefryd-banner2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

  1. De er veldig fine å bruke inne syns nå jeg. Astmatikere/allergikere kan fint bruke de her uten å få problemer. Likeså er det flere på institusjoner som ikke får bruke åpen ild, da er batterilys tingen.
    Og for ikke glemme de som har kjæledyr ( katter/hunder) som svinser med haler og legger seg oppepå bordet, de kan fint bruke de her uten risiko for å skade sine 4 beinte og uroe seg for at noe blir veltet og kan skape brann.
    Kjempekjekt med slike batteri lys !

  2. Kjempeflotte!
    Jo større jo bedre…og med lyssensor eller tidsur er det virkelig noe å ha i hagen:)
    Nydelige bilder:))

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her