Kjempekrans på stueveggen!

stor-furukrans-5

Mange av kransene jeg lager blir til fordi jeg blir inspirert av materialene. Jeg starter altså med det jeg har å binde av, og så prøver jeg å finne måter å la materialene få vise seg fra sin beste side. I helgen kom min kjære far inn med en masse skogsskatter, blant annet noen aldeles bedårende gamle furugrener med lav på grenene og nåler i små dusker. Jeg ble helt betatt, og det tok ikke lang tid før furugrenene visket til meg hva de ville – de ville bli en kjempekrans!

Den er en meter stor, og rufsete. Full av liv og karakter og ikke det minste perfekt 🙂

stor-furukrans-2

Jeg startet med å lage en grunnkrans i tykk ståltråd (min er gammel hesjestreng fra mine foreldres gård, men tykk ståltråd selges på byggvarehus). Det er tre runder som er tvinnet i hverandre.

stor-furukrans

Så klippet jeg opp furua i 20-40 cm lange grener, og la de på ståltråden og bandt fast med en tynnere ståltråd en par steder pr gren. De lange grenene tvinnet jeg rundt ståltråden, men det er ikke nødvendig om du synes det er fiklete.

stor-furukrans-3

Den er litt foreløpig hengt opp med et bånd, mulig jeg gjør litt mer ut av opphenget når ånden kommer over meg, men jeg tror ikke jeg skal dekorere selve kransen noe.

Deilig med store dekorasjoner!

 

stor-furukrans-4

Fuglefryd-banner2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Aldeles nydelig✨ Nå må jeg ut og finne skatter i skogen jeg også:) Kan jeg spørre deg hvor den fine sofaen din er fra og salongbordet? Likte det godt.
    Mvh, Pernille

    • Hei Pernille, sofaen er endel år gammel, aner ikke merket. Stuebordet heter Nora og er designet av Tore Borgersen og Michael Olofsson. Så hyggelig at du likte de!

  2. Hei Anne og Godt Nyttår ! Så fin og enkel furukransen din var, det enkle er ofte det beste, er det ikke det de sier på Rema 1000 reklamen ? Og noe sant er det i det. Så vil jeg fortelle at jeg fikk den flotte boken du har forfattet , til julegave fra svoger og svigerinne. Og datteren min har alt laget krans av kokosfett, med valnøtter , fuglepeanøtter, rosiner , havregryn, mel, og solsikkefrø i, og hengt opp utenfor kj.vinduet, og der er det hus m.frø til småfuglene, jeg har oppe meiseboller og eget oppheng til kun solsikkefrø. Men, hvordan får jeg fuglene HIT IGJEN ANNE? Det er så trist at de er blitt borte! Hva gjør jeg? Hadde fugl hele sommern her og langt utpå høsten ..men 1 uke hadde det vært tomt i solsikkeautomaten Da tror jeg løpet var kjørt. Har du noen gode råd? , jeg har ikke fått lest hele boken din enda .

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her