Islykt – Dekorert! (i bøtte uten å bruke ekstra bøtte…)

Jeg er i gang med islyktuke, og daglig kommer jeg med nye islykter dere kan la dere inspirere av. I går skrev jeg om bøtter og boller, i dag avanserer vi litt med å dekorere bøtteislykten. Men uten å ta i bruk en ekstra bøtte (det er nemlig enda mer avansert så det kommer litt senere).

Alt du trenger for å lage denne er en bøtte, dekor, og tape.

Egnet dekor kan være: Tyttebærlyng, grankvister, tulipaner og annet med stive stilker og lite volum. Du kan også henge flate pyntedingster i metall på snor ned fra kanten.

islykt-tyttebaerlyng

Slik gjør du det:
1. Finn frem en egna bøtte (se forrige bloggpost for tips).
2. Fyll den med kalt vann til ca 2-5 cm nedenfor kanten.
3. Tape fast dekor mot ytterveggen, etterstreb å få dekoren så nære veggen du kan. Dette er fiklete ettersom vannet gjør at ting flyter opp!
4. Sett ut i kulda. La den stå ute riktig lenge til du har en skikkelig tykk isskorpe. Denne 10 liters bøtta har stått i 48 timer i 5-9 minus. Fordi vi ønsker at pynten fryser inn i is bør isen være tykk, og bøtta/bollen må dermed være stor slik at det er plass til å fryse tykk is.
5. Fjern tape og åpne islykten (igjen, se tips i bøtteposten)
6. Klipp vekk grønt/blomster som stikker ut av isen. Både på innsiden og der du festet.
7. Sett stolt islykten til beundring 😀

tyttebaer-botte
Islykten under produksjon.

islykt-tyttebaerlyng-3

Husk! Del gjerne egne islyktkreasjoner i islykttrådene på FB-siden eller på Instagram (tagg med #Moseplassen).
Og, lenk gjerne til bloggposten om du synes den er verdt å anbefale!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

  1. Herlige tips og bilder!!Siden kulda er kommet gleder jeg meg til å lage islykter Jeg er STOR fan av moseplassen og gleder meg over alt du legger ut 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her