Hagebøker på Mammutsalg 2016

Inneholder annonselenker

15. februar åpner årets Mammutsalget, og her finner du en oversikt over hvilken hagebøker du kan kjøpe. Husk, mammutbøker kan kjøpes både i din lokale fysiske bokhandel, og i alle nettbutikker, fra og med den 15.

Er det en bok du virkelig vil ha så anbefaler jeg deg å være tidlig ute. Så langt jeg har forstått kan man forhåndsbestille i de fysiske butikkene, og så fant jeg ut at både Ark og Haugenbok lar deg legge inn bestilling til mammutpriser , og så sender de bøkene på mandagen.

Nedenfor finner du de syv hagebøkene omtalt, med lenker videre til nettbutikker. (Alle lenker er annonselenker, se nederst om du lurer på hva det betyr). Haugen har gratis frakt om du handler for mer enn 248 kr. Ark har gratis frakt om du handler for mer enn 249 kr

 

VAkkert-spiseligVakkert og spiselig av Tonje Bergh
Førpris 399, mammutpris 199.
Lenke til Haugenbok og Adlibris og Ark
Denne boken hadde jeg tenkt å skaffe meg når den kom, men så ble det aldri tid (jeg får jo nok hagebøker tilsendt egentlig). Men nå skal jeg da jammen sikre meg en.

Forlagets beskrivelse: I en og samme krukke kan du dyrke ting som både er spiselige og dekorative. Mange stauder og sommerblomster er faktisk spiselige, og kan brukes som pynt og ingrediens i matlagingen. Denne boka gir tips til vakre sammenplantinger i potter. Her er kreative kombinasjoner som solsikke, tomat og koriander, eller isop, sitronmelisse og bladlinje. Vakkert sammen, og spiselig i tillegg. Over 100 planter blir presentert i boka. Hver plante blir utførlig beskrevet, det gis instruksjoner om stell og dyrking i potter og krukker, og tips om hvordan du kan bruke plantene når du lager mat. Boka har delikate og instruktive foto av hver plante

 

Norsk-havekunstNorsk havekunst under europeisk himmel av Einar Sørensen
Førpris 449, mammutpris 179.
Lenke til Haugenbok og Ark

Forlagets beskrivelse: Tidligere var haver nødvendige deler av en husholdning, enten det var på landet eller i byen: Kjøkken- ogfrukthaver forsynte folk med nødvendige produkter. Men utformingenav haver ble også praktisert som en kunstform. Inspirasjonskildene var store europeiske haveanleggogen omfattendelitteratur som både diskuterte havekunstens ideer og tilbød leseren konkrete kunnskaper om dyrking.Denne europeiske arven kan gjenfinnes i norske parker fra 1600-tallet og frem til moderne villahaver og urbane minihaver. INorsk havekunst under europeisk himmelpresenterer 16 forfattere kjente og mindre kjente haver fra Buskerud, Telemark, Vestfold og Østfold. Disse speiler både en europeisk livsform og norske forutsetninger. Forfatterne viser hvordan de har endret seg gjennom flere hundre år til de parker og haver vi i dag kan oppleve i våre private og offentlige rom.

untitledTerrasser, balkonger og takhager av Marta Serrats
Førpris 399, mammutpris 149
Lenke til Haugenbok og Ark

Forlagets omtale: Grønne oaser skaper liv i byenes betongørken! Boka viser førti uterom som trekker hagen inn i huset og huset ut i hagen, med optimal arealutnyttelse!

 

9788205394513_product_fullHage for alle av Susanna Widlundh
Førpris 399, mammut 99
Lenke til Haugenbok og Ark

Forlagets beskrivelse: Den eneste hageboken man trenger for å skape drømmehagen! Hage for alle er en fullstendig hagebok som henvender seg til alle hageinteresserte, både til deg som skal anlegge din første hage, og til deg som vil gjøre din drømmehage til virkelighet. Boken tar deg på en enkel, praktisk og pedagogisk måte med gjennom alle sider ved hageholdet. Det er eksempler på hager av forskjellige størrelse og med ulike former og beliggenhet. Med interesse, tålmodighet og arbeid, kan du forme akkurat den hagen du ønsker deg.

helt-gronnHelt grønn? Førstehjelp for ferske hageeiere av Mona Lande og Nina Dreyer Hensley
Førpris 249, mammutpris 99 kr
Lenke til Haugenbok og Ark

Forlagets beskrivelse: Dette er boken for deg som starter helt fra scratch. Helt grønn? gir grunnleggende veiledning i hagestell for den uerfarne. Her finner du det en nybegynner i hagen trenger å vite, lettfattelig og konkret framstilt. I boken forklares alt på en grundig og klar måte: planlegging, valg av planter, såing, planting, stell og vedlikehold. Her er også nyttige fakta, oversikt over utstyr, plantelister og dessuten en liste over viktige ord og uttrykk. Forfatteren formidler gleden det gir å ha en hage og viser at hagearbeid er en hyggelig aktivitet, ikke bare en plikt. Boken passer både for den som flytter inn i nybygd hus med en såvidt påbegynt uteplass, og for den som overtar en hage etter forrige beboer. Helt grønn? er illustrert med både dekorative og informative fotografier.

gled-deg-med-fugleneGled deg med fuglene av Trond Vidar Vedum
Førpris 199, mammutpris 99 kr
Lenke til Haugenbok og Ark
(Jeg har denne boken, fin bok men bærer preg av at den opprinnelig er endel år gammel)

Forlagets beskrivelse: Fuglekasser og fuglefôring I denne boka blir du presentert for de vanligste gjestene i fuglekassene og på fuglebrettet, og du får vite hvordan du skal gå frem for å hjelpe dem med gode boliger og riktig fôring. Det følger mye glede med å ha noen fuglekasser hengende i nærmiljøet, enten det er i byen, i hagen, på hytta eller kanskje i barnehagen. Spenningen er stor når våren kommer og fuglene begynner å lete etter et stede å bygge reir – vil noen ta i bruk kassen du hengte opp? Utover sommeren kan du glede deg over fuglesangen og følge med på fuglenes familieliv, til ungene en dag hopper ut og begynner å flakke om i nabolaget.

norsk-smakNorsk smak – våre ville kryddervekster av Kari Vetlesen
Førpris 349, mammutpris 149 kr
Lenke til Haugenbok og Ark

Forlagets beskrivelse: Ny bok fra forfatteren av Krydderleksikon, denne gangen om norske kryddervekster du kan finne i skog og mark. Kari Vetlesen har hatt stor suksess med sin forrige bok om krydder – og nå følger hun opp en bok spesielt om de norske viltvoksende kryddervekstene . Boka omtaler rundt 50 viltvoksende kryddervekster i Norge, både vekster som er opprinnelig hjemmehørende her, og innførte vekster som finnes forvillet og/eller naturalisert og som kan benyttes som krydder og smakstilsetning i mat og drikke. Med oppskrifter på bruk i mat, sauser og saft. Plantene omtales med – vekstform og voksesteder – bruksområder i mat, drikke og innen folkemedisinen – historiske fakta Plantene er satt opp i alfabetisk rekkefølge, etter norske navn. I tillegg vil boken inneholde navn på nordiske språk: dansk, svensk, finsk, islandsk og samisk, samt engelsk og latin. Et eget kapittel om botanikk. Boken er rikt illustrert med tegninger og fotografier

 

Om annonselenker:
Noen butikker gir oss som lenker til butikken en liten prosent av salg som takk for henvisningen. Dette påvirker ikke hva du betaler, men gir meg en liten inntekt om du handler etter at du har klikket deg dit fra meg. Om du lurer, jeg får mest fra Haugenbok (som jeg forresten synes har den enkleste nettbutikken).

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her