Omsvermede snøklokker :)

I dag var jeg på besøk i en hage i Horten, og her var våren kommet betydelig lengre! Jeg fanget noen blomster som dere skal få se i dagene fremover, men først ville jeg vise de mest omsvermede: snøklokkene!

Snøklokker er gjerne de første løkblomstene opp av bakken på våren, før vinterblom og krokus og våriris. De skal vistnokk ikke være så veldig nyttige for pollinatorer, men jeg tenker at så tidlig i sesongen så er insektene glade for det de kan få, og disse små her summet i allefall fornøyd rundt.

Jeg veit faktisk ikke sikkert hva det er, men antar at det er villbier. Det finnes faktisk hele 207 arter av villbier i Norge! Du kan lese om villbiene hos Artsdatabanken.

snoklokker

snoklokker-5

Lyst på snøklokker i hagen?
I denne bloggposten kan du lære hvordan lykkes med snøklokkene 🙂

snoklokker-6

snoklokker-4

snoklokker-7

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

  1. Nydelige snøklokkebilder Anne! Jeg har fått veldig sansen for snøklokker de siste årene, de er både yndige og tøffe på samme tid! Også er det jo noe spesielt med de første blomstene som kommer om våren..:-) Jeg har vært så heldig å få en liten tue snøklokker av en venninne, de kommer trofast opp hver vår, men jeg er på kontinuerlig utkikk etter flere… her på Østlandet er de jo ikke så vanlige og sjelden å se i butikker. Tenkte å prøve meg på å sette løker til høsten igjen, har bare dårlige erfaringer med det, men kanskje hvis jeg gjør som du sier og handler med det samme de dukker opp i butikkene… Uansett, gleder meg til tua mi titter fram fra snøen! Ønsker deg en fortsatt god vår og kos deg med sol og stadig lysere kvelder!
    klem, Gro Helen

    • Takk det samme til deg, håper våren blir skjønn! Og kanskje du har noen hagevenner som vil dele av sine snøklokker med deg, så du får flere 🙂

  2. I fjor fikk jeg ta noen snøklokkeløk i hagen til svigermor, etter å ha lest i bloggen din at det var den beste måten å få blomstrende snøklokker på. Og nå har det kommet opp to snøklokker! Jeg håper det kommer noen flere etterhvert. Skal iallfall stelle pent med de to som har kommet, så kanskje det sprer seg. Ellers har det dukket opp mye av både krokus, hestehov og blåveis de siste dagene. Det er nesten så naturen eksploderer!

    • da håper jeg du får flere, de kommer jo ofte ikke helt samtidig, så forhåpentligvis ligger resten skuddklare nede i bakken 🙂
      Blåveis gitt! Så artig å få den allerede!

  3. Sjelebot for en som bor i Trondheim! Her tilbringer vi tiden i kjelleren med prikling og annet småsyssel. MYE snø på Selsbakk

    • så håper jeg vårsolen sniker seg opp til deg også snart! Imens lover jeg å dryppe inn jevnlig med blomster her fra sør 😀

    • næmmen det var da en hyggelig kommentar! Det er morsomt å prøve å få frem det beste i blomstene 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her