Fuglestjerne. Søt, men ikke la deg lure…

Jeg prøver alltid å finne en balanse mellom å vise frem blomster fra sin fineste side, og å vise frem slik de faktisk oppleves i hagen… For når jeg kryper tett på med kamera og velger utsnitt og lys med omtanke for å vise blomsten fra sin fineste side, så kan jeg igrunnen få hvasomhelst til å se vakkert ut.

Et nærbilde kan jo ikke sies å juge. Men det fremstiller jo slettes ikke hele sannheten.

For eksempel denne fuglestjernen:

fuglestjerne-3

Denne får du jo lyst på?

fuglestjerne-4

Om jeg går litt ut så indikerer jeg hvordan den vokser, men du har vel fortsatt lyst på den?

fuglestjerne-sannheten

Men hva om jeg viser deg blomsten fra denne vinkelen mon tro…?

Dette er en fuglestjerne, det finnes mange arter av den, men jeg tror dette er Ornithogalum balansae. Den er veldig søt på nærbilder, og gjør seg på avstand når det blir nok av den og den danner tepper. Men når du står der ved bedet og ser deg om, så er det lite sannsynlig at det er denne du lar deg imponere av.

Ikke missforstå. Den er søt og jeg kommer ikke til å kvitte meg med den. Men, om du vurderer å skaffe deg noen blomster til hagen så ikke la deg friste av disse nærbildene, bruk heller pengene dine på for eksempel snøstjerne!

fuglestjerne-

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Er alle sortene fuglestjerne giftige? Hvordan ser da snøstjerne ut? Jeg kan sende et foto av mine som vokser vilt rundt om i hagen som vedlegg til en e-post..

  2. Ikkje enig med deg. Eg syntes dette var ein søt blomst, så lenge den stod i bedet som nokre bukettar på ein halv meter med bed. Men løkane formerar seg i rekordfart og sprer seg ved at ein rotar litt i bedet og ein pitteliten løk eller 10 kjem på avveie. Etterkvart dukkar den opp i plenen og over alt. Først som nokre grøne duskar og seinare når den er blitt stor nok blomstrar den med dei nydelege stjernene som strekker seg mot sola. Ja den er skjønn, men ein må vere ryddig når ein held på med luking der den veks.

  3. Denne dukket uinvitert i hagen min . Den er giftig, og er en sann plage. Den sprer seg noe enormt. Jeg vil ikke kalle den noe annet enn et plagsomt ugress.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her