Hagebok: Inspirerende om vårhager av Dalby

Jeg har fått boken av forlaget

Lysten på vårglede? Claus Dalby ute med nok en hagebok. Tittelen denne gangen er Forårshager, og boken teppebomber deg med inspirerende bilder tatt i hager på våren. Blomster, bladverk og vidunderlig lys, fanget og kommentert av Danmarks største hagemann.

image_thumb[3]

 

Forårshager er i likhet med Dalbys andre hagebøker en inspirasjonsbombe hvor du tas med inn i de vakreste hager. Claus viser både nærbilder og oversiktsbilder. Gleder deg der og da, og inspirerer deg til å plukke ut elementer du kan gjenskape i egen hage. Boken har store sider fulle av flotte fargebilder, og litt tekst som gir tips både til plantevalg og designgrep.

Foraarshaver-Forlaget-Klematis-A-S-img-19156-w1100-h643

I første del av Forårshager besøker vi Claus sin egen hage, og så tar han oss med rundt i andre Nord-Europeiske hager. Alle bilder i denne bloggposten er lånt fra boken, og for å se hva ytterligere boken byr på så kan du titte i blaeksemplaret.

Bor du i Norge er alle Dalbys bøker er å få kjøpt hos Adlibris (annonselenke). De er ikke å få i ordinære bokhandler, men noen butikker hvor eieren er fan av Dalby har bøkene, feks Gimle Parfymeri i Oslo. Bor du i Sverige er svensk Adlibris tingen, og i Danmark kan du bla handle direkte med forlaget Klematis.

Foraarshaver-Forlaget-Klematis-A-S-img-19157-w1100-h643

OBS: Jeg er venn med forfatter og har fått boken av forlaget. 

SaveSave

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

 1. Hei Anne! Har mange av hans bøker nå og han har masse bra og by på. Men når det gjelder vasene hans så er de ikke helt min smak. De blir for pompøse og passer ikke helt inn med min mer enkle smak. Elsker for øvrig Finn Schøll sine vaser, alle typer, både fasonger og farger er lekne og passer inn hos de fleste. Og vasene kler bukettene. Så takk for de, til Finn. Liker forøvrig Finn sine bøker svært godt også. Men kos deg med claus du, sikkert hyggelig. Og han er jo en svært dyktig fotograf.
  Har funnet mange danske hager som er verd et besøk, men skriv gjerne om det du. Du er nok mer bevandret enn meg, i både Sverige og Danmark. Takker om du har tid og lyst. Ha en nydelig hagedag!

  • Jeg er like glad i Finn som jeg glad i Claus 🙂 De er strålende formidlere begge to, og begge lager vaser som ikke bare er fine å se på, men gode å bruke. Ulik stil har de jo, men jeg bruker mine Finn vaser og Dalby vase like mye igrunnen 🙂

   Jeg har ikke hatt mulighet til å besøke så mange hager, så det er litt begrenset hva jeg har skrevet om det. Men jeg håper det kan komme flere hagebesøk her på bloggen fremover, både i inn og utland.

   Her ser du de danske og engelske hagene jeg har besøkt og skrevet om:
   https://moseplassen.no/tag/danmark/
   https://moseplassen.no/tag/england/

  • Kjekt du er fornøyd med begge. Jeg har kjøpt både vasene og bøkene til Finn, men kun bøkene til Dalby, de har jeg derimot hatt storforbruk av, og har gitt de i julegaver og «runde dager gaver» i noen år. Men et hageforedrag både med Finn og med claus, ja det hadde vært en opplevelse 😉

 2. På Instagram forteller han at han skal fotografere hager/steder i Oslo og at han ønsker tips til dette.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her