Hagefornying med lys, hyller og fuglebur :)

Reklame

Denne uken fikk jeg et morsomt oppdrag: Her har du et gavekort, ta deg en tur på Clas Ohlson og se hva du finner til hagen!

Clas og jeg er gamle venner, men nå har jeg av en eller annen grunn ikke har vært der på evigheter så jeg ble litt overrasket – har de hageting? Og ja visst, ganske mye faktisk. Masse redskaper og andre praktiske greier, og en hel haug med hagsestæsj. Og det ble nettopp hagestæsj denne gangen, og et skikkelig løft til området ved enden av kjøkkenhagen 🙂

solcellelampe-singel

Det som virkelig begeistret meg på Clas Ohlson var det brede utvalg av utendørs solcelledrevet dekorbelysning. Jeg plukket med meg en lyslenke som fikk flytte inn i ett fuglebur, og en haug med single lamper som jeg drysset ut over treet. Jeg har lenge ønsket å gjøre noe med dette området som gav det piff på kveldene, og disse single lampene var enkle å henge og gjorde akkurat passe ut av seg.

blameis-co

Jeg ble supersjarmert av fugleburene og tok med meg tre! En har som sagt fått lyslenke i seg, den andre fikk en tusenfryd (skal byttes ut med slyngplante når være er mer sommerlig), og den tredje har blitt til en fuglemater, et sted å henge meiseboller uten at skjæra kommer til.

plantehylle-co

Plantehyller som denne er genialt både på små balkonger og i litt utflytende hagerom som her. De danner bakgrunner, utnytter plass og løfter blomstene opp i øyehøyde.

 

KLADD2
Er ikke flaskekurven søt? Jeg kunne jo ikke dy meg, og mikset inn noen blomster… hehe. Hvorfor ikke?, så har jeg både servering og borddekor i ett 🙂

 

lovkurv

Denne trådkurven ble jeg så glad når jeg så! Skikkelig tykt gods og god størrelse. Jeg bruker slike kurver til å slenge ugress og visne blomster osv oppi, mye lurere enn tette bøtter hvor regnvann samler seg og gjør alt ekkelt….

 

pallekarm-kjokkenhagekrog

Pst: Noe jeg ikke har kjøpt denne gangen, men som de faktisk har på Clas Ohlson er pallekarmer, sågar har de halvpallekarmer for de av dere som har lett etter det 🙂 Jeg har jo bygget opp kjøkkenhagen med pallekarmer, jordbæra har forresten kommet overraskende langt må jeg si!

Og forøvrig: Hage = overraskelse 🙂
Det er raust med ekorn i hagen for tiden, og denne furua er jo fast foringsplass. Så naturligvis måtte alt det rare inspiseres… Det falt nok ikke i smak for buskehalen som var spesielt irritert over at jeg hadde bura maten inne, men ikke alt i hagen trenger å passe alle 😉

ekorn-inspisjon-3 ekorn-inspisjon-2 ekorn-inspisjon

Pst: Angående solcellelysene. Jeg har akkurat tatt de i bruk så jeg aner ikke hvor godt de fungerer på sikt. Solcellebelysning er noe det av og til blir trøbbel med, så husk at om ditt produkt etter ett års bruk ikke holder mål, så kan du rett og slett ta det med til butikken!

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

  • Nei, det er en gammel kasse jeg allerede hadde. Men, jeg ser at de har en annen type trekasse på Clas Ohlson: http://www.clasohlson.com/no/Trekasse-/44-1449

   Den er laget i Paulownia trevirke, så jeg aner ikke hvor mye uteliv den tåler. Og, jeg sender en epost til regnskogsfondet nå og spør de om dette kvalifiserer som regnskogstømmer eller ei, for det greier jeg ikke finne ut av sånn uten litt hjelp.
   Oppdatert: Regnskogfondet har ikke svartlistet Paulownia 🙂

  • takktakk! Jeg fikk godt betalt for en dose tålmodighet med de ekornbildene ja 😀

 1. Å så fint hagestæsj Anne. Jeg handler en del på Clas Ohlson, jeg synes de har mye fint og rimelig. Solcelle lyktene jeg har funker ikke på vinteren med korte dager, men på denne tiden og høsten fungerer de fint. Kjempekoselige bilder. 🙂

  • Hei, takk for at du deler erfaring Maren! Høres logisk ut at solcellene ikke får nok lys en kort vinterdag, da er nok strøm eller batteri bedre ja 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips