Se, en knopp!

Hehe, ja det blir jo litt sånn når man har hage. Man blir entusiastisk over så mye rart og må vise frem. Eller, JEG blir iallefall det. Og ut fra mengden bilder dere deler med hverandre og meg rundtomkring så tror jeg jammen dere er litt sånn dere også? 🙂

Akkurat i dag er det perleblomsten ‘The Bride’ som roper høyest. Den VILLE vises frem rett og slett, NÅ, for det er nå den er på sitt vakreste.

perlebusk-knopper-3

Perlebusken er en sånn busk som er finest i knopp. Vakker når den blomstrer også, men i blomsterrike år kan det bli litt mye rett og slett… Så mye blomster at busken mister alt av struktur og går fra å være et lekkert perlekjede til å være en diger kakekjole…

perlebusk-blomster

Jeg fikk min busk som bursdagsgave sommeren 2012. Siden det har den blomstret svært varierende fra år til år. Det ser ut til at perlebusken er av de som tar festen litt for langt, og produserer enorme mengder blomster ett år, og nesten ikke noe påfølgende år. I år har bruden tydeligvis tenkt å gifte seg i 80-tallskjole, jeg lover å oppdatere med et bilde så kan dere selv bestemme om dere synes den er flottest i knopp eller blomst 🙂

perlebusk-knopper-4

Perlebusk, Exochorda × macrantha ‘The Bride’ er herdig til H4, litt mer info om busken finner du i denne bloggposten.  Verdt å nevne at den ikke akkurat vokser i høyden med noe rakketfart, og vår har ikke laget nye skudd fra basen selv om vi har prøvd å oppmuntre til det med noe beskjæring.

Men fin synes jeg den er uansett altså! Alle busker kan jo ikke ha alt, og denne har vidunderlige perlekjeder 🙂

perlebusk-knopper-2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

 1. Spennende tider i hagen nå 🙂
  Vi har det litt kaldt og surt ennå, og daglige hagle/regn/snøskurer.
  Så jeg har ikke kommet igang med urner og flytting av planter av busker ennå. Men koser oss med Fugleboken din og småfuglene i hagen. Det er stor kø i plommetrærne som venter på at det skal bli ledig på materne. Idag tror jeg det var stær jeg hadde på besøk, en hel flokk på plenen. De var for stor for materne så de fikk småfuglene ha i fred 🙂 Nå tørker jeg brødbiter til de to duene jeg har på besøk 🙂

 2. Den er nydelig! Fikk den i fjor høst, selv, og gleder meg over de knopper og blomster som nå er og som kommer. Helt vidunderlig er den. God og gledelig hagehelg til alle!

 3. Det er når jeg ser sånne bilder at jeg blir misunnelig på dere som har hage, men når det kommer til vedlikeholdet har jeg mer enn nok med balkongen min. Jeg får kose meg med bildene og jeg gleder meg til å se den i full blomst. 🙂

  • Nei 🙂
   Nå er det en stund siden jeg skrev den artikkelen så jeg husker ikke nå hvorfor akkurat perlebusk vil ha kalkfattig, men kalkfattig er ikke det samme som sur jord. Det bare betyr kalkfattig 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her