Jeg vant! (aka, høyt henger de…)

Gråtrost spiser rognebær

Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg greier å få tatt så gode bilder av fuglene og ekorna. Og svaret på det er at det er litt ulikt for ulike typer motiver. Noen bilder er flaks, noen er tålmodig venting med kamera (gjerne i varmedress på vinteren), men de aller fleste kommer fordi jeg legger til rette for fotomuligheter, og så gjennom dager og uker følger med ut gjennom vinduene og når muligheter byr seg alltid prioriterer det over alt annet.

graatrost-rogn-4

Akkurat disse bildene her kom etter årevis (åtte stk for å være nøyaktig) med speiding. Helt fra første høsten vi bodde her har jeg ønsket å få tatt bilde av trosten som spiser rognebær. Men, de fleste årene har rognen blitt spist opp før jeg har rukket å oppdage fuglene, og resten av årene har fuglene og/eller været ikke villet samarbeide. Men i dag, i dag ble det omsider treff! Gråtrost foreviget. Hurra! Dere kan tro jeg gliste der jeg satt i vinduskarmen med teleobjektivet lent mot toppen på kjøkkenvinduet. (Ja, bisarre arbeidsstillinger hører med til jobbbeskrivelsen, hehe).

graatrost-rogn-3

Rogn er en av flere bær du kan ha i hagen som både er vakkert for deg, og nyttig for dyrelivet. Du finner en liste med flere busker og trær her.

graatrost-rogn-2

Bannertest1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her