Hjertekrans i grønt og hvitt

Brudeslør er overraskende genialt i krans! Blomsten tørker fint, og står godt til ulike typer vintergrønt. Her har jeg brukt den med furu, og om jeg skal si det selv så ble det virkelig fint!

hjerte-brudesloer-2

Kransen er bundet på et hjerte laget av stiv ståltråd. Jeg starter alltid øverst i «rompa» på hjertet, og binder først en halvside, og tar så den andre halvsiden.

Metoden er den «vanlige» kransmetoden, du kan se metoden i videoen nedenfor. Der viser jeg rett nok med en halmkrans som underlag, men prinsippet er det samme. Jeg bruker en tynn ståltråd som jeg surrer rundt og rundt, og hele tiden legger på en eller flere små grener av furu og brudeslør.

krans-snapchat
Jeg snappet mens jeg bandt kransen i går, vil du følge med på flere kranser underveis så legg meg gjerne til, brukernavn: Moseplassen

Viktigste når du lager krans er å sørge for at den blir like tett og like tykk hele veien rundt. Gjør du det, så blir det bra! Og ja, alle kan få til å binde krans! Det tar litt lengre tid når du er nybegynner, men det er vel verdt det å kunne lage noe flott med skatter fra hage og skog, og butikk 🙂

Metoden for å binde krans er vist her. Videoen er noen år gammel, og kanskje litt omstendelig, men ganske lærerik 🙂

 

I morgen skal denne kransen være med meg ut til Fet. Jeg skal hjelpe min mor å pynte Fet kirke til Allehelgens-minne-konserten, et nydelig arrangement som gir rom for å minnes de som har gått bort i året som var.

hjerte-brudesloer-5

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

  1. Dette er virkelig en av de nydeligste kransene jeg har sett. Ble helt betatt. Tror jeg vil prøve meg på den. Vakkert. Heldige de som kommer til Fet kirke og får se denne i dag.

  2. Hei Anne! Jeg har gått på en smell og kjøpt tulipanløk, men rakk ikke plante dem ut før snøen kom nå. Det er meldt minusgrader hele neste uke også. Er det for sent? Hva gjør jeg med dem nå? Kan jeg lagre dem tørt og mørkt til neste høst? Eller har du noen forslag til hvordan jeg kan få glede av dem før? Er første sesong med både hage og tulipaner for min del 🙁 Takk for all inspirasjon! Mvh Marie

  3. Så vakker krans du har laget! Dette fikk jeg lyst til å prøve på! Furu og brudeslør, flott sammen! Takk for tips! God søndag!

  4. Elsker den rene, sarte kransen i grønt og hvitt. Den vil forsøke å lage til gravstedet til foreldrene mine i år. Gravsteinen deres er lys med litt naturlig rosa og grønnskjær i seg. Har lyst til å lage to, legge litt edelgran over jorden, og sette kransene opp mot gravsteinen sammen med hvite lykter med stille lys som lyser lenge. takk for super inspirasjon. Klem fra jeanette

  5. Hei! Jeg har en gang sett en enkel krans laget av «Lumber». Tror navnet er på svensk. Har spurt i flere hagebutikker, uten å få napp. Planten ser ut som en lang slank grankvist uten sideskudd, den er myk og bøyelig. Kanskje en moseart? Kan du si noe om hvor man finner denne planten? Takk for svar!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her