Vakre vinterkrukker

Å forskjønne vinterhagen trenger ikke koste noe 🙂

Jeg er veldig glad i å fylle krukkene jeg kan se innenfra eller som står ved inngangspartiet med vintergrønt og annet vakkert fra skogen og hagen. Det er pent i seg selv, og et flott underlag for lys, feks islykter når det blir kaldt!

vinterkrukker-2

Tips1: Krukkene
Jeg er svak for å sette flere ulike krukker sammen. Krukkene bør klinge sammen i farge, men kan med fordel ha ulike høyder og fasonger. Bruk kun krukker som tåler vinterens herjinger. Og sett krukkene opp på noen klosser/pinner slik at de ikke fryser fast. Det er bra både for krukkene og underlaget, og for deg sånn at du kan dandere om viss du ønsker.

vinterkrukker-14

Tips 2: Naturmaterialene:
Du kan naturligvis mikse flere ulike typer grener sammen i en stor krukke, men har du flere enn en krukke så anbefaler jeg at du holder deg til ett materiale pr krukke. Det er enklest, og blir veldig flott. Jeg forsøker å bruke så ulike materialer som mulig, da løfter de frem hverandre. I mine krukker finner du blåbærlyng, einer, furu, mose, reinlav, tuja og en vintergrønn hagebusk jeg ikke aner hva heter. Ja, også er det lavendelplanter i en, de var fortsatt dekorative. (noe skeptisk til at de overlever vinteren i krukka, men går det så går det).

vinterkrukker-10

Tips 3: Dekorer på toppen
Vinteren er lang, så tenk på det grønne som en base, og sleng så på dekor etter lyst og behov. Nå til jul kan du jo stikke inn noen nypegrener, legge på julekuler eller sette røde bånd på krukken.

 

vinterkrukker-5
Tips 4: Forankring (aka, ikke vent til desember…)
Det er enklere å fikse krukkene fine om jorda i krukka ikke har fryst enda. Da kan du stikke grener ned i jorden, eller stikke ned kramper laget av tykk ståltråd slik at du kan holde dekorasjoene på plass også i vindkast. Men, verden er jo ikke perfekt, så om du som meg har ventet så lenge at jorda har fryst, så kan du legge naturmaterialene på topp, eventuelt binde de litt sammen og sette en lykt på toppen for å veie de ned litt. Eller du kan løfte krukken inn så jorda tiner.

vinterkrukker-7

vinterkrukker-9

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Så koselig det ble Anne, du er flink å pynte uansett årstid. Jeg får prøve til neste år, orker ikke å gå ut i regnet nå. Men jeg er begynt å lage islykter og det er så koselig, har de både ute og inne. Må lage nye hver dag men har de i frysen så det går jo fort. På moseplassen lærer vi alt. 🙂 klem

    • Hyggelig at du synes det ble fintMaren 🙂
      Fryser er gull for islyktproduksjon! Jeg har dessverre ikke stor fryser lengre, så jeg må vente på ekte frost.

  2. Så smart og dekorativt! 🙂 Det er elektriske lys du bruker, eller? Hvordan får du dem til å stå når det blåser?

    • Du mener de hvite «kubbelysene»? Det er batteri ja. De store er ganske tunge, så de står stort sett av seg selv. De små tar vinden med seg, og så kan jeg hente de igjen 😉 (det er ikke så ofte det blåser så mye så tett inntill huset at det er et problem).

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her