Krans med mose og levende tulipaner!

Bind en krans med skogsskatter og levende blomster 🙂
Genial både på festbord, inngangsdøra og gravstedet.

Levende blomster har naturligvis begrenset holdbarhet. Alt fra noen dager til noen uker avhengig av hvor godt du steller de og hvordan temperatur de står i. Og ja, du kan godt ha levende blomster ute om det er minusgrader, når de er stukket inn i krans slik så vil tulipaner og roser rett og slett fryse og holde seg pene en god stund. Fargede blomster er litt mer tilgivende enn hvite i frost, ettersom de hvite kan bli brune.

krans-tulipan

Materialer: 
– Oasiskrans. Spør etter på hobbybutikker og blomsterbutikker
– Tynn metalltråd til å surre fast mosen
– Tulipaner (du kan også bruke roser)
– mose

binde-krans-mose

Slik binder du kransen:
– Legg oasiskransen i lunkent vann, la den ligge til vannet har trukket helt gjennom
– Gjør mosen fuktig slik at den er myk og hyggelig å jobbe med

– Legg på mosen i flak eller dotter, og surr fast med metalltråden. Pass på at mosen ligger helt tett, når den tørker vil den trekke seg litt sammen og det er ikke pent om du da kan se underlaget gjennom.

binde-krans-mose-tulipan-2

Når hele kransen er dekket så skal herligheten pyntes. Du kan gå rett på å stikke inn blomster, eller legge på annen dekor først.

Jeg la noen lavkledde grener på kransen, de er festet ved å surre rundt med den tynne metalltråden.

binde-krans-mose-tulipan-3

binde-krans-mose-tulipan-4

Så stakk jeg inn blomstene. Kutt de først i passende lengde, finn ut hvordan du vil fordele de, og stikk så blomstene inn. Lag hull i moselaget ved å stikke inn en pinne før du stikker tulipanen.
NB: det er ikke det enkleste å dandere tulipaner så det blir fint fordelt, men prøv deg frem, og bruk gjerne annen pynt sammen så er det enklere å få pen fordeling. Bildet under viser en litt tidligere variant av kransen, jeg flyttet på noen av tulipanene for å få bedre balanse.

krans-mose-tulipaner

Pynt videre etter lyst. Du kan for eksempel bruke nyper, kongler eller pyntefigurer. Eller si deg fornøyd 🙂

krans-mose-tulipan-2

Skal du ha kransen inne så må den vannes jevnlig (feks ved å legge kransen i oppvaskkummen og fyller kummen med fem cm vann). Er den ute må du se ann været, er det varmegrader kan den trenge litt vanning. Når blomstene blir stygge kan du fjerne de, og eventuelt erstatte med annen pynt.

krans-mose krans-mose-tulipan-3
Pst: Lyst til å lage noe helt annet? Klikk her så får du se mine beste juledekorasjonstips – masse bra!
Oppskrifter på juledekorasjoner

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Hei. Jeg bare lurer på om man kan lime feks kongler på tørr flatmose? Vil de dette av ved fuktighet? (Enten av mosen eller av limet..)

    • mose er ikke det mest stabile underlaget å lime noe på, den vil fort gå i oppløsning av å skulle holde på vekten av noe. Vil jeg tro. Så det er ikke noe jeg selv ville prøvd, men det kan GODT hende jeg tror feil 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her