Tulipan + skog = genial bukett :D

Jeg er meget svak for å mikse blomster med skogsskatter 🙂 Det kan løfte en helt hverdagslig blomst opp til festnivå, og tilfører både personlig preg og en følelse av sesongen eller høytiden.

Denne buketten er laget av tulipaner, einer og lavkledde grener. Du kan oppnå det samme med feks furu, lyng eller barlind. Nedenfor viser jeg skrittvis hvordan buketten er bundet:

bukett-jul-2

1. Klipp alt i omtrent like lange lengder, og fjern blader/nåler nedenfor bindepunkt (der du holder når du binder)
Jeg har valgt å fjernet de fleste tulipanbladene da jeg synes det var finest for akkurat denne buketten, du kan beholde flere om du foretrekker det.

bukett-jul

2. Binde buketten: Start med en fyldig gren grønt, og legg så noen blomster på toppen. Prøv å la stilkene ligge helt paralelt, eller i kryss i samme rettning (slik at de danner en spiral). Dersom stilkene ligger slik er det enklere å justere buketten.

binde-bukett-jul-3

binde-bukett-jul-2

3. Fortsett med å legge på nye grener og blomster til du er fornøyd. Er du riktig avansert kan du rotere buketten rundt i handa mens du legger på, da er det enklere å få den jevn, men det blir bra nok med å bare legge på uten å rotere.

bukett-skog-tulipan

4. Knyt rundt med en hyssing eller sløyfebånd, og kutt av stilker i sånn omtrent samme lengde 🙂
Vips så har du noe vakkert til stuebordet, eller den perfekte gaven!

bukett-skog-tulipan-4

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Nyyyydelig bukett 🙂 …Fine kontraster !!…
    Nå har jeg dyrket mitt indre barn og kost meg med snøfnugg-klipping etter din oppskrift og vinduer og andre flater har fått en kjært tiltrengt oppgradering 😉
    Tusen takk for all inspirasjon <3
    Fortsatt god helg fra Lilja

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her