Test din fuglekunnskap!

Er du en sånn som kaller alle fuglene pip-pip, eller Fuglen, eller Rune? Eller kan du de ordentlige navnene deres? Jeg har satt opp en artig liten quiz over de vanligste hagegjestene slik at du kan teste din kunnskap, og kanskje lære noe nytt 🙂

Powered by

 
Til helgen er det hagefugltelling, les mer om det her, og bli med og tell du også!

Og vil du lære mer om hvem fuglene du har besøk av, og hvordan få flere, og mating osv, så finner du mine viktigste artikler om det her.

Bannertest1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

  • Alle svarene står om du skroller nedover når du står på resultatsiden (du må skrolle inni vinduet).

   Sender deg svaret på epost nå jeg, så får du se, uten at vi avslører for de andre 😉

 1. Så morsomt (og lærerikt) : ) !…
  Fikk 8 av 10 riktig 😀
  Super plakat !
  (…og boka er allerede kjøpt og gitt bort som gave : )
  Lilja

 2. Så gøy!! Og alltid er du så «rett i tiden»- fikk just mail fra Fuglevennen ang.telling som jeg har gjort i mange år. Da kommer jeg til å oppgi at din fuglematoppskrift er en vinner! Håper det er ok? Skal jo ikke gjengi oppskriften men du får vel en del «mas» muligens fra interesserte… Ha en fin dag- Svar gjerne om det er ok.

  • Hei.
   Du må skrolle nedover _inni_ vinduet, så kommer de etterhvert. Men jeg sender deg et svarark pr epost jeg 🙂

  • Hehe, ja det vil jeg tro!
   Det er jo ikke barebare å oversette direkte engang, blir ofte feil med farger fordi man bruker ulike farger i ulike navn på samme fugl.

   Jeg hadde for en par år siden en lang diskusjon med en svensktalende på Instagram om navnet på en fugl. Jeg mente det var FuglenavnA, hun mente det var FuglenavnB. Det viste seg at hun egentlig var finsk og at hun hadde direkteoversatt fuglens finske navn til svensk, og at vi derfor begge hadde rett… Vi var enige om hvilken fugl det var, men det finske navnet kunne ikke direkteoversettes til svensk, da ble det en annen fugl. Så det var en gang hvor det var fryktelig praktisk å spa opp det vitenskaplige navnet, som jo er universalt 🙂

 3. Wow! Jeg fikk alle rett. Det er kjempekoselig med fuglemating, men jeg måtte slutte i fjor pga mus. Hadde matet i noen år, og fikk veldig mye mus inn i huset. Det var ikke koselig. Til trods for at vi stadig tettet nye hull, fant de nye veier. Jeg savner småfuglene veldig. Det var så koselig å følge med på, og finne ut av artene.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her