Drive frem blomster på lønn

Hva ER det for noe fancy hun har i vasen tenker du kanskje?

Hehe. Det er den høyst vanlige (her på Østlandet i alle fall) spisslønna. De digre trærne som vokser i alle grøntannlegg og som blir gul-rød på høsten og dynger ned hager med blader og små lønnespirer. Den har nemlig noen ganske kule blomster, som du vanligvis ikke ser fordi de er så høyyyt der oppe.

Lys gulgrønne som de er så synes jeg de er den perfekte påskeblomsten for folk som er allergiske mot gult 😉
Fin utenfor påsken også, og helt gratis om du har ett lønnetre å klippe av.

Husk å ta inn noen grener så har du gratis og genialt vakre blomster for påske 🙂

Det er jo ikke bare lønn du kan drive sånn, alt mulig kan klippes inn! Det er så enkelt som å klippe over grener av en busk eller tre du finner i hagen eller skogbryn. Og så sette de i rent vann i en ren vase, holde de unna solsteika og panelovnen og vente 1-2 uker så dukker det opp enten blader eller blomster.

Jeg har skrevet masse om å drive frem grener før, la deg inspirere her. 

Måtte ta ett nærbilde av grenene også, se den fine laven! Herlig med gamle grener med karakter 😀

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Fy søren! Du kommer stadig med forslag til drivgrener man aldri har tenkt på! Nå har jeg stående en vase med Ildkvede. I morgen må jeg ut og jakte på lønnegrener 🙂

    • hehe, herlig å høre!
      Jeg prøver jo mye rart da vettu, ikke alt som blir bra, men det meste har jo noe sjarm, og de få mislykka bare lar jeg gå i glemmeboka 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her