Driver grener: Syrin og kastanje har sprunget ut!

For litt over to uker siden tok jeg inn noen kastanje- og syringrener i forbindelse med sendingen på TV2. De ble faktisk ganske bereiste disse grenene, og de to siste ukene har de stått her på Majorstua og gledet meg med å gradvis folde ut blader og blomster.

Og for en glede!

Kastanjegrenene er nok for unge til å lage blomster, men den byr jo på de kuleste bladene. Og syrinen har virkelig stilt opp med mange små herlige blomsterdusker, og duft!

Så, i dag deler jeg noen bilder av vidundrene, og håper du blir inspirert til å ta inn en gren eller fem. Absolutt alt mulig kan tas inn, noe får blomster og noe får blader, prøv med det du har og følg spent med på hva de byr på!

Du finner tips til hva du kan drive og hvordan lykkes maksimalt med drivingen i denne bloggposten.

TIPS :
Når du driver grener slik så kan du oppleve at blader eller blomster tørker ut. Det skjedde etterhvert på disse syringrenene, planten hadde nok med å trekke opp vann til syrinblomsten så den pensjonerte bladene. Helt greit det!

For å unngå uttørking er det viktig med rent vann i vasen, skarpt snitt på grenen, at grenene ikke står over panelovn, og heller ikke i sydvent vindu som har mye sol. Du kan dusje grenene med vann, men jeg er littegrann usikker på hvor mye effekt det egentlig gir for uttørking, men det kan gjøre at knoppen bryter raskere ut. I teorien er det også bedre med korte grener enn lange, men jeg har kjørt noen sammenligninger og kan ikke se at det gir stort utslag, det er viktigere å holde grenen unna solsteika og panelovnen.

 

 

Har du tatt inn grener? Vis gjerne frem dine skatter på Moseplassens facebookside, eller på Instagram med taggen #juksevår. Jeg digger å se hva dere driver med, og veit dine hagegleder kan glede mange andre også! 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Koselig og inspirerende blogg du har. For noen dager siden plukket jeg med meg villbringebær grener og blåbærlyng og disse er allerede i ferd med å springe ut -herlig ☀️Og de vil også bli med på et flyttelass. Gleder meg til å se terrassen din.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her