Vårplanter innkjøpt til terrassen :)

Yee, sol! Nå er det meldt rimelig bra vær fremover så i går dristet jeg meg til å kjøpe inn noen skatter til takterrassen 🙂

Mer om de etterhvert, jeg har egentlig hviledag i dag etter begivenhetsfull morgen på God morgen Norge. Men jeg var så entusiastisk over de fine blomstene og den strålende solen at det ble en liten videosnutt på Instagram (følg med der da vel!) og den videoen har jeg embedda under her, klikk på bildet så spiller den av, husk lyd.

https://www.instagram.com/p/BRnq4FXBqPK/

Som du ser, fire standardplanter, og en luring 🙂

Den nusselige alpefiolen er av arten Cyclamen coum. Det er en lav staude og kan tåle vintrene i de mildere delene av landet. Blomstrer fra tidlig vår, nesten like tidlig som snøklokkene. Jeg ser den stadig på instagram, og har flere vårer tenkt at jeg skulle få skaffet meg noen (og så glemmer jeg det på sommeren), men plutselig dukket de opp hos grosisten og jeg slo til. Det er veldig tvilsomt om den egentlig takler vinteren i en krukke i Oslo, men jeg skal til høsten gi den plass i «vinterburet» (mer om det senere i år), så får jeg se!

Oppdatert: Jeg har fått mange spørsmål i ulike kanaler på hvor denne tidlige arten av alpefiol kan kjøpes, og grossisten har vært så vennlige å finne frem noen av butikkene som handlet inn: Eucalyptus i Sarpsborg, Markedsplassen i Bogstadveien Oslo, og Passiflora Bryn (begrensede åpningstider).

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Ser ut som Anne har fått tak i den hos en grossist. Vi som ikke har organisasjonsnummer får ikke kjøpe der. Spørs da om noen blomsterhandlere tar inn disse. Skulle gjerne hatt både coum og hederifolium selv, men foreløpig null resultat.

  2. Det stemmer som Ellen Marie sier, disse er kjøpt direkte fra grossisten. Grossisten får man kun handle hos om man er næringsdrivende innen hage/blomster, og de er uansett tomme, men jeg skal høre med grosisten i morgen om jeg kan få lov å dele hvilken butikker som handlet inn av lasset, sånn at dere kan få handlet 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her