Bli med inn til Finn Schjøll!

For noen uker siden var jeg på besøk hos Finn Schjøll i hans hus på Nøtterøy. Jeg har allerede blogget fra hagen, det innlegget kan du lese her, og nå tar jeg deg med inn på en liten rundtur.

Finn og Knut har sammen med arkitekten Ola Mowé skapt et bemerkelsesverdig hjem. Utgangspunktet var i følge Finn et helt konvensjonelt og relativt lite hus. Huset er fortsatt lite, men ganske langt fra konvensjonelt. Jeg har ikke sett huset før inngrep så jeg skal være forsiktig med å si hva de har gjort av endringer, men resultatet er ett bygg som har sterk nærhet til hagen utenfor og som har rom med meget distinkt stil og funksjoner. Det er verdt å merke seg at de i stedet for å følge dagens trend med stort åpent rom med mange fungsjoner, har valgt en fysisk oppdeling mellom stue, spisestue og kjøkken.

Kunst preger alle rom, spesielt stuen, som rommer både et overveldende bilde av Kjell Erik Killi Olsen og en hel masse spenstig keramikk.

Store glassfelt og dør ut mot terrassen.

Åpent helt opp, og inn til loftsstua.

Fra loftstua og ned mot stuen

Og her ser du hvordan spisestue og stue er oppdelt, men sammen.

Skjønn spisestue, med helt annen stemning enn stuen.

Og som en forlengelse av spisestuen finner du kjøkkenet. Både kjøkken og spisestue har store glassfelt med dører ut til hagen utenfor.

Gangen. Altså, dette gjør meg så glad! Gamle lamper Finns farmor kjøpte tre år før de faktisk fikk strøm i hus. Og masse herlig kunst, farger og striekledde vegger.

 

I tillegg til de ordinære rommene så har Finn også fått bygget seg en vidunderlig vinterhage. Også dette rommet er i full høyde, og her stables det om vinteren fullt av diverse overvintringsplanter. Når jeg var på besøk var endel flyttet ut allerede, nå tenker jeg det meste er ute i hagen.

Like utenfor vinterhagen ligger den eksotiske hagen, klikk her så får du se den og mye mer av Finns fortryllende paradis.

Og. Husk du kan følge Finn på Instagram for oppdateringer både fra hagen hans og alle mulige andre blomstergleder 🙂

 

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Hei. Åh, her kunne jeg flyttet rett inn. Nydelig.Ønsker deg en fin kveld.
    Hilsen Hanne-Lise.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips