Smart slangetrommel og vanningsmunnstykke :)

Betalt innlegg, ærlig mening

Jeg er meget opptatt av at god redskap gjør jobben både raskere og morsommere. Jeg ønsker ikke å sløse vekk tid eller energi, og blir veldig glad når et produkt gjør ting enklere. Så når Fiskars lurte på om jeg kunne tenke meg å teste ut for å eventuelt skrive om deres nye vanningsserie så ble jeg nysgjerrig på hva de hadde funnet på, og takket ja.

For jeg vanner mye. Hovedtrikset for å lykkes i hagen er faktisk så enkelt som å sørge for at plantene får nok vann. De fleste planter liker ikke å bli utsatt for tørke, de vil ha jevn tilgang, og belønner deg med å bli frodigere og friskere. Det kan ikke overvurderes hvor viktig vanning er, spesielt når du har krukker er det viktig å vanne jevnlig da de tørker meget fort.

Så, kunne Fiskars produkt gjøre vanningsjobben min enklere?
– korte svaret? ja 🙂  og la meg forklare hvordan:

Smart slangetrommel:

Fiskars Waterwheel er en fiffig og designprisvinnende videreutvikling av slangetrommelen. Den kommer i tre ulike størrelser som alle kan legges på siden, og det er her det fiffige kommer inn. Fordi. Når trommelen ligger på siden ligger den i ro, og slangen går veldig lett ut av trommelen, uansett hvor du står! Jubelbrus og stående ovasjoner, og hvorfor i alle dager har ingen funnet på dette før?

Jeg har den mellomste størrelsen av Waterwheel. Min har 20 meter slange og integrerte hjul med uttrekkbart håndtak, noe som gjør den enkel å flytte og enkel å lagre. Det følger standard system og kobles lett på eksisterende utstyr. Alle slangetromlene har et oppbevaringsrom hvor du finner alt du trenger for vanningsjobben. Det vil si et munnstykke, krankoblinger og en smart klype som du kan feste til munnstykket og stikke i bakken slik at det kan stå i ro for å feks vanne ett helt bed.

Les mer om produktet, som vant Red Dot Best of the Best 2016, på Fiskars nettside. Og så kan du bruke hagekalkulatoren for å se hvor stor hagen din er.

 

Ulike munnstykker

Det er flott med en god måte å oppbevare slanger på, men for min del er det vanningsmunnstykket som gjør den største forskjellen. Og preferansen er klar – en god vanningspistol gjør hagelivet bedre!

Munnstykket som følger i slangetrommelen er fin som bonus, men hos meg kommer vanningspistolen til å sitte fast på slangen 🙂

Standard munnstykke

Fiskars har tre ulike størrelser av vanningspistol, som de kaller strålepistol. Jeg har hatt den største av de siden i fjor sensommer og bruker den slik:
* Dusj: Når jeg vanner potter i alle størrelser. Du får mye vann over stor flate noe som gir lavt trykk, og dermed slipper du at jord spyles opp eller kronblader slås av.
* Uten form og trykk: Når jeg fyller fuglebad
* Stråle: Når jeg spyle terrassegulvet
* Flat stråle: Når jeg spyler mindre ting som potter eller bordet.

Justerbar vannpistol

 

Jeg har stor glede av at jeg enkelt kan stille mengden vann som kommer, det gjør det enklere å vanne små krukker. Og jeg slipper å fikle med «lås» sånn at jeg rett og slett kan legge fra meg vanningsmunnstykket og la det fylle en krukke.

5 Triks for vanning av krukker:

1. Ikke fyll krukken helt opp med jord, la det gjerne være igjen 3-5 cm slik at det er plass til endel vann uten at det renner over
2. Bruke vanningsmunnstykke som har dusj-funksjon da det gir mye vann med lite styrke. Kan du styre trykk i tillegg så er det spesielt praktisk på små krukker
3. Prøv å vanne rett på jorda i stedet for over planten. Spesielt lurt om du vanner i sol, da sol + vannperler kan gi sviskade.
4. Vann til krukken er helt gjennomvåt. Det vil si at du holder på helt til du ser det kommer vann ut (for krukken har naturligvis drenshull). Er jorda i krukken veldig tørr så lønner det seg å vanne alle krukkene en gang, og så i tur og orden vanne en gang til til det renner ut på ny. Dette fordi tørr jord ikke er så flink til å absorbere vann.
5. Har du små krukker så kan det være enklest å vanne de ved å sette de ned i en kasse med vann og la de stå til de er helt gjennomvåte.

Jeg liker å vanne. Det krever lite innsats og føles veldig nyttig. Jeg kan rett og slett sitte på huk bortover og ser på blomstene som vaier og humlene som rømmer fra det uventa regnet. Eller jeg kan tulle litt med å spyle en hagevenn 🙂

For ja, som jeg sa innledningsvis, god redskap kan gjøre jobben både enklere og morsommere. Og god redskap gir arbeidsglede, og så er det opp til deg å skape moro!

 

Fiskars har betalt meg for å teste ut produkt og skrive innlegg.
Du finner mer om Fiskars vanningsserie her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

 1. Dette innlegget passet meg utmerket ettersom jeg har bestemt at vi må ha nytt vanningsutstyr i år. Jeg lurer på hvordan denne slangetrommelen egner seg hos oss. Vi har delvis singel og delvis asfalt, dessuten fhv bratt bakke. Ser jo veldig grei ut på din flate veranda, men….Hva tror du? Vil tro det er flere enn meg som lurer på dette.

  • Hei Berit 🙂 Jeg er ikke helt sikker på hva du lurer på, men jeg prøver å svare så får du spørre mer.

   Slangetrommelen har store nok hjul til at det går fint å trille den på grus (det er bare de medium og stor som har hjul, den minste har håndtak og veier lite, den mediumen jeg har veier heller ikke mye forresten, så den kan bæres, men jeg liker at den kan trilles). Den triller godt så en bakke skal ikke være problem.

   Hvor mye den vil ligge i ro på grusen eller i en skråning tørr jeg ikke gjette på. Det følger med et lite «spyd» man kan stikke inn i trommel og så i gresplenen, men jeg har ikke prøvd det så jeg veit ikke hvor mye effekt den får.

   Så spørs det hvordan du ser for deg å bruke trommelen. Trommelen har en ledning som festes i krana, den er vel 1.5 meter. Så blir trommelen liggende nær kranen, og du tar med deg ledningen og går. Eller, du kan ta med deg trommelen og feste i ytterpunkt på en annen slange (om du feks har en slange liggende fast og ønsker en forlengelse på den). Da er det jo litt mer relevant det du lurer på med skråning og grus og sånn.

 2. Hej Anne!
  Är i behov av en ny vattenslang, så ditt inslag kom bra i tiden. Min största undran var om det är standard kopplingar, då jag har en hel del tillbehör redan. Antar att inte alla tillbehör ingår? Hittade svar på nätet, att det är standard, så det låter perfekt. Fiskars är känt för att ha bra produkter.
  Ha det fint i solen/Marika

  • Det jeg egentlig lurte på var om trommelen var stødig eller om den ville velte el.l. på grus, i bakke osv. Nå ga du et godt og utfyllende svar, så da er jeg fornøyd. Tusen takk!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her