Nå er det tid for løk – se hva jeg fant hos Hageglede.no!

Reklame

Det aller første jeg plantet i en egen hage var løk. De ble kjøpt dagen etter at vi hadde vunnet budkrigen og plantet på overtagelsesdagen. Og du så glad jeg var for det når våren kom! For løk er virkelig de mest magiske små pakninger med eksplosiv hageglede.

Jeg digger å handle løk på nett. Der kan jeg i ro og mak finne frem til skattene, fremfor å prøve å få oversikt i stativene i en butikk. Og i dag deler jeg mine favoritter fra Hageglede.no

Hageglede er en god gammel bedrift som noen av dere nok huske fra da de het Brummundal frø. Nå har de fått nye eiere: proff-gartnerfirmaet LOG. Stor og seriøs bedrift som har store planer for Hageglede, og de starter ut med et flott utvalg av høstløk 🙂

Nedenfor finner du mine favoritter fra Hageglede.no
Og om du lar deg friste så kan du bruke bonuskoden Moseplassen og få 20% rabatt!

 

Fantastiske turkestanica!

Botaniske tulipaner
Faste blogglesere veit at jeg elsker botaniske tulipaner. Dette er tulipaner som er slik naturen har laget de selv, og i motsetning til sine fancy søstre så er de botaniske flinke til å komme igjen fra år til år, og om de trives så vil de øke i antall. Er lavere og tidligere enn vanlige tulipaner.

Tulipa turkestanica er min absolutte favoritt blant de botaniske tulipanene. De får små hvite blomster med gult senter, og mange blomster pr stilk. De er populære blant de minste pollinatorene.
Noen andre fine botaniske tulipaner er Tulipa pulchella ‘Persian Pearl’ og Tulipa ‘Little Beauty’ og Tulipa praestans ‘Shogun’

Oppdatert: Hageglede ble så inspirert av at jeg trakk frem disse at de sorterte ut alle sine botaniske tulipaner i egen kategori! Se her 🙂 

Indigoperleblomst

Perleblomster
Om du vil ha tidlig løk som blomstrer lenge så er nok perleblomstene ditt beste kjøp 🙂 Disse er dessuten svært populære blant humler og sommerfugler, en stor bonus! Som så mange av de små løkblomstene så er perleblomstene helt avhengige av å stå mange sammen skal det bli fint, så sett all løken i pakken samlet (maks fem cm avstand mellom hver løk).

Jeg er spesielt glad i Indigoperleblomst, Muscari latifolium. De har så vanvittig vakre blomster som går fra en dyp lillafarge og opp mot  klar blå. Og litt ekstra lange blomster.

Andre spennende perleblomster er den hvite krydderperleblomsten Muscari botryoides ‘Album’, og de søte melisdryssede ‘Touch of Snow’

Picwick

Krokus
Fordi de er små, tidlige og bedårende.
Fordi de er ett must 😀

Oki, her snakker vi min favoritt av alle vårblomster. Krokus blomstrer dessverre ikke lengst, men mens den holder på så er det ikke noe som gjør meg gladere enn å se ned i en krokus. Ja, det måtte være å samtidig se en humlerumpe. For dette er også humlas favoritt. Nok en stjerne i boka der altså 🙂

Jeg har lagt ‘Pickwick’ og ‘Prince Claus‘ og ‘Ard Schenk‘ i handlekurven. Du finner enda flere inne på Hagegledes krokusavdeling.

ukjent pinselilje

Pinseliljer og påskeliljer
Aller først: Har du noen gang latt deg forvirre over hva som er påske og hva som er pinseliljer? Helt normalt! Det var i starten enkelt nok å skille de to for det var rett og slett to arter, men ettersom årene har gått har man funnet frem til flere arter i narsissus-slekten, og så krysset alle med hverandre, så det er ikke lengre så enkelt å vite om en blomst er en pinselilje eller påskelilje.

Uansett hva man kaller de på norsk, narsisser er skjønne og i år skal jeg ha meg noen pinseliljer! Frem til nå er dette noe jeg har nytt hos andre, men nå er tiden inne for å dyrke de selv. Jeg har kjøpt en pakke ‘Paperwhite’ som jeg skal ha i en stor plastpotte (ute) og ta inn når vårlengten blir for stor i februar og prøve meg på egenavlet juksevår. Og så skal jeg ha noen Thalia i en av krukkene i skogshagen.

Påskeliljer blir det også, jeg fant en tander lysegul en som jeg virkelig gleder meg til å bli kjent med, den heter ‘Avalon‘.

Allium ‘Purple Sensation’

Prydløk (Allium)
Mest kjent for sine kulerunde baller som virkelig skaper oppsikt i ett bed. Men, det finnes også litt andre varianter av prydløk, og i år er det på tide å prøve noe nytt også her, så i år skal jeg plante Allium ‘Eros’ og Allium Orephilum. De er begge rosa, og ikke så runde. Blir spennende!  (Den villigste av de kulerunde lilla heter forresten ‘Purple Sensation’, absolutt å anbefale!)

Tulipaner
I motsetning til praktisk talt alle andre løk jeg har løftet frem i dag, så er «vanlige» tulipaner ikke så flinke til å komme igjen fra år til år. Om du vil kjøpe tulipan en gang for alle så må du holde deg til de botaniske. Om du går for de store «fancy» så er det fantastiske første året, og så er det høyst variabelt etter det.

Så, derfor har jeg tidligere holdt meg unna, synes det var så sløsete. Men, i fjor vår ble jeg overbevist om at jeg godt kunne unne meg en slik engangs-blomster-bombe. Jeg bestiller meg en ferdig miks, denne i rosatoner likte jeg godt. Og så legger jeg til disse spennende skjønnhetene: ‘Queen of Night‘,  og ‘Spring Green’, og ‘Esperanto’ og ‘Dream Touch’.

Klokkeblåstjerne
Alle som er fan av engelske vårhager har fått med seg den fantastiske klokkeblåstjernen, bedre kjent som Bluebell. Det er en viltvoksende lav løkblomst som fyller de engelske skogene på våren. Den engelske er ganske vanskelig å få fatt i (bla fordi den er vernet), men den har en nær spansk slektning som er like pen, og som jeg til min store glede fant hos Hageglede! Klokkeblåstjerne er vanligst i blått, men Hageglede har sågar rosa utgave av klokkeblåstjerne, så da ramlet det ned en slik i handlekurven gitt 🙂

Pst:
Om du fikk lyst på løk så lønner det seg å bestille allerede nå, for ellers risikerer du at favoritten blir utsolgt.  Hageglede.no har et oppplegg hvor de samler opp bestillinger nå, med siste bestillingsdag den 22 . september, og så sendes all løk ut den 9. oktober. Frakt koster kr 49, dersom du handler for 500 kr eller mer så er det gratis.

Og husk å bruke rabattkoden Moseplassen, da får du 20% avslag! Rabattkoden fyllers inn i handlekurv, like over der summene står 🙂

SaveSave

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Men hageglede sine tulipanløk er jo helt utrolig dyre!!

  Sammelignet med Gardenliving.no(annen nettbutikk) f eks:: Apricot Beauty 8 stk hos Gardenliving.no koster kr 65, men hos Hageglede koster de kr 119 for 7 stk !! (Og hos Oasen hageland (vanlig butikk)er det jop enda blligere..! De fleste tulipanløk koster under 60 kroner for 10 stk…
  Skjønner at vi får rabatt gjennom deg, og at porto er rimeligere enn andre nettbutikker, men likevel! Rart de har slike priser?

  • Hei Annette, så hyggelig å høre fra deg igjen, lenge siden sist nå 🙂
   Og ja, jeg ser det at Garden Living jevnt over er billigere på løk (heldigvis ikke så stor differanse som du trekker frem på så mange da), men at de til gjengjeld har de høyere frakt. Hva som ligger bak de ulike vurderingene for pris veit jeg ingen tingen om. Men det viktige for kundene her er jo at totalprisen blir lavest mulig, og så er det jo opp til hver enkelt å velge det som passer for en hver 🙂

 2. Så fint du skriver om løklegging. Husker at jeg før alltid fikk tilsendt katalog fra Brummunddal Frø, visste ikke navnet var nytt. Jeg har en del perleblomstløk og vurderer å måtte legge dem i krukker, håper å kunne ha dem i vedboden over vinteren, tror du ikke det går?Dårlige knær gjør at jeg må glede meg over de løkene som har stått i hagen i mange år, og ikke sette ned flere..
  Det er vel sikrest p bruke plastpotter vedr. frostsprenging?

  • Det høres ut som en strålende plan Anne Elise! Å ha krukkene i boden berger de jo for den leie vinterfukten som jo er det som er det store problemet i krukker. Hos meg blir det en miks av å ha noen løk i krukker med busker ol, og da må de greie seg selv, og å ha noen løk i potter som settes under midlertidig tak (lager en temporær «bod» med tak og vegg så det også blir lunere).

 3. Hei. Har plantet noen løk allerede. Hva vil skje om disse begynner å spire allerede i høst? Vil de dø eller overleve og blomstre til våren? Jeg plantet de ut nå i helgen så innenfor det som er anbefalt på pakken (sept-nov), men er jo stor forskjell på været fra september til november 🙂

 4. Hei,
  Takk for flott side, facebook og instagram! Gleder meg til hver oppdatering, spesielt historiene på Insta 🙂 Jeg har plutselig fått sansen for hage, nå som godt voksen dame, og vil lære og lære myyye om hage. Jeg lurte på samplanting av løk i krukker, en kan vel gjøre akkurat det samme ute i bed, eller? en såkalt «lasagne»planting; sand i bunn, så jord, så løk osv.?
  Hilsen Tine

  • Hei Tine 🙂
   Så hyggelig at du liker det jeg legger ut da! Spesielt hyggelig at du liker instastoryne, jeg liker så godt å lage de 😀

   Og ja, du kan absolutt plante på samme måten i et bed, i lag. Kjør på!

 5. […] Jeg skal ha mer løk også, men de settes  her og der i krukker, ikke samlet. Bla skal det være være endel hvite løkblomster nedover på skogsbalkongen, som små glimtende juveler under busker og trær 🙂  Du finner flere av mine utvalgte løker i forrige bloggpost jeg gjorde for Hageglede.  […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her